E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Çin yaptırımlarına devam ediyor ---

ABD, Çin yaptırımlarına devam ediyor

ABD, Çin yaptırımlarına devam ediyor
16 Temmuz 2021 - 08:36 borsagundem.com

ABD, Pekin yönetiminin Hong Kong'da demokrasi üzerine artan baskıları nedeniyle bazı Çinli yetkililere yaptırım getirmeye hazırlanıyor.

Konuya yakın iki kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre yaptırımlar Pekin’in kent üzerindeki nüfuzunu idare eden Hong Kong’daki irtibat ofisinden yedi yetkiliyi hedef alacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından şirketler için yayımlanacak uyarı ABD hükümetinin Hong Kong’un ulusal güvenlik yasasının uluslararası şirketler üzerindeki etkilerine dair endişelerine ilişkin olacak.  Yasayı eleştirenler Pekin’in bu yasayı geçen yıl demokrasi yanlısı aktivistler ve bağımsız basın üzerinde baskı kurmak için uyguladığını ifade ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ziyareti sırasında yaptığı basın açıklamasında, “Hong Kong’da durum kötüleşiyor. Çin hükümeti Hong Kong’la nasıl ilgileneceğine dair verdiği sözleri tutmuyor. Bu nedenle bu uyarı daha çok Hong Kong’da neler olabileceği ile ilgili” dedi

Çin ABD tarım ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarını kaldırıyor

 

ABD Çin'i cezalandıracak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)