E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-Çin ticaret müzakereleri durdu---

ABD-Çin ticaret müzakereleri durdu

ABD-Çin ticaret müzakereleri durdu
18 Mayıs 2019 - 06:04 borsagundem.com

CNBC'deki haberde, ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasının Washington ile Pekin yönetimleri arasında ipleri kopardığı öne sürüldü

ABD ile Çin arasında önümüzdeki hafta Pekin'de yapılması planlanan ticaret müzakerelerinin yeni etabının tehlikeye girdiği öne sürüldü. 

CNBC'deki habere göre ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çinli Huawei'yi kara listeye almasının ardından iki ülke yetkililerinin Pekin'deki müzakere için sessizliğe büründü. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Çin’in anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmeyi tercih ettiğini söyledi . Sözcü, ülkelerin iki cumhurbaşkanı ile temas halinde olduklarını, ancak ABD genelinin bulunduğu konumda “samimiyetsiz” olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada dünyanın en büyük iki ekonomisinin ticaret anlaşmasına çok yaklaştığını ancak Çin'in bu anlaşma zemininden geri çekildiğini söyledi.  Trump, “Gerçekten bir anlaşmamız vardı ve bu zemini yıktılar" dedi.

Beyaz Saray, ABD Ticaret Temsilciliği ve Hazine Bakanlığı Ofisi, konuyla ilgili yorum taleplerine karşılık vermedi.

ABD borsaları müzakereler durdu haberi ile ekside kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 18 Mayıs 2019 22:23

    Filler dövüşür çimler ezilir....

  • Şeytanın ülkesi ABD.18 Mayıs 2019 11:03

    Perde arkasından ne şeytanlık lar yaptın ki çin devleti senin anlaşmanı kabul etmedi. İrana uyguladıgın baskı ve savaş tehdidi,venezüella nın iç işlerine karışman.ABD imparatorluğu çöküyor. Tek kutuplu dünya düzeni değişmeli. Dünya barışı için Artık ÇİN devletinin de daha fazla sessiz kalmaması gerekiyor.