E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-Çin ticaret anlaşması 2020'ye sarkabilir---

ABD-Çin ticaret anlaşması 2020'ye sarkabilir

ABD-Çin ticaret anlaşması 2020'ye sarkabilir
21 Kasım 2019 - 07:56 borsagundem.com

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerinde bir anlaşmaya ulaşmanın 2020'ye sarkabileceği öne sürüldü

Beyaz Saray'a yakın kaynaklara ve ticaret uzmanlarına göre, Çin'in daha geniş bir tarife geri alımı için bastırmasının ve Trump yönetiminin buna kendi taleplerini yükselterek yanıt vermesinin sonucu olarak ABD ile Çin arasında "birinci faz"ticaret anlaşmasının imzalanmasının gelecek yıla kalabileceğini ifade ettiler.

Uzmanlar, ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşmasının bu yıl gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için ABD'nin 156 milyar dolar tutarında Çin malı için 15 Aralık'ta uygulamaya koymayı planladığı tarifelere bakmak gerektiğine işaret ettiler.

Trump'ın eski danışmanlarından olan ve Ulusal Çıkarlar Merkezi adlı düşünce kuruluşuyun kıdemli üyesi olan Christian Whiton, "Eğer ABD ile Çin arasında görüşmeler gerçekten iyi gidiyor ise 15 Aralık'taki tarife artırımı askıya alınır. Eğer müzakereler iyi gitmiyor ise ABD tarifeleri uygulamaya geçirir ve ticaret anlaşması gelecek yıla kalır" diye konuştu.

CNBC'nin Pekin büro şefi Eunice Yoon ise verdiği haberde, Trump'ın Çin'in ticaret müzakerelerinde kendisinin arzu ettiği seviyeye çıkmadığı yönündeki eleştirilerine karşın, Çin yönetiminin de adım atması gerekenin ABD olduğunu düşündüğünü bildirdi. Eunice Yoon'a göre Çin, samimiyet göstermek ve anlaşmayı dengeli hale getirmek için ABD'nin tarifelerin geri çekilmesi konusunda adım atması gereken taraf olduğuna inanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)