E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Çin, Rusya'ya silah verebilir---

ABD: Çin, Rusya'ya silah verebilir

ABD: Çin, Rusya'ya silah verebilir
19 Şubat 2023 - 18:01 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD, Çin'in halihazırda Rusya'ya Ukrayna savaşı için ölümcül olmayan destek" sağladığını ancak "ölümcül destek" sağlarsa ülkesinin Çin ile ilişkisinde ciddi sorun teşkil edeceğini ifade etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in, Rusya'ya Ukrayna savaşı için silah ve mühimmat verebileceğini söyledi.

BBC'nin haberine göre, CBS News televizyonuna konuşan Blinken, Çinli şirketlerin halihazırda Rusya'ya "ölümcül olmayan destek" sağladığını ve yeni bilgilerin, Pekin'in "ölümcül destek" sağlayabileceğini gösterdiğini belirtti.

Blinken, Çin'in, Rusya'ya Ukrayna savaşı için silah ve mühimmat vermesi durumunda, bunun, Çin için "ciddi sonuçlar" anlamına geleceği konusunda uyarı yaptı.

Çin'de özel şirketler ile devlet şirketleri arasında gerçek bir ayrım olmadığını aktaran Blinken, "Çin'in, Rusya'ya silah sağlaması bizim ve ilişkimiz için ciddi soruna yol açar." dedi

Blinken ayrıca ABD'nin, Çin'in, Rusya'ya Batı yaptırımlarından kurtulması konusunda yardım etmesinden endişe duyduğunu kaydetti.

Blinken, Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde, Çin'in en kıdemli diplomatı Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi ile bir araya gelmişti.

Görüşmede Blinken'ın, "Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaş konusunda, Çin'in Rusya'ya maddi destek veya sistemik yaptırımlardan kaçınması için yardım sağlamasının sonuçları"yla ilgili de uyarıda bulunduğu bildirilmişti.

Blinken'ın Türkiye'ye ilk ziyareti deprem bölgesine

Balon krizinde ABD ile Çin arasında ilk yüz yüze görüşme

Ukrayna taburunun ABD'deki eğitimi tamamlandı

Harris: Rusya, Ukrayna'da insanlık suçu işledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK19 Şubat 2023 21:13

    Sizler istediğinize hatta teröristlere silah verince kimseye sorup danışmayıp kafanıza göre hareket ediyorsunuz başka bir ülke yapında zorunuza gidip dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz.