E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD-Çin ilişkileri müzakeler öncesi çıkmaza mı giriyor?---

ABD-Çin ilişkileri müzakeler öncesi çıkmaza mı giriyor?

ABD-Çin ilişkileri müzakeler öncesi çıkmaza mı giriyor?
09 Ekim 2019 - 12:44 borsagundem.com

ABD-Çin arasında yaptırım kriziyle süren gerginlik halihazırda yüksek olan gerilimi derinleştiriyor

Bu haftanın ABD-Çin ticaret görüşmelerinin yoluna girdiği hafta olması bekleniyordu fakat, taraflar küresel ekonomiyi oldukça kırılgan hale getiren ve finansal piyasalara karışık sinyaller gönderen hamlelerde bulunmaya devam ediyor .

Fakat bu durumun değişmesi çok uzun sürmedi. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ilişkiler Çinli temsilcilerin 10-11 Ekim’de Washington’a gerçekleştirecekleri ziyaret öncesi son derece kaotikti, son yaşananların ardından durum yalnzıca daha kaotik hale geldi.

Trump’ın Çin savaşı derinleşiyor

Pazartesi günü ABD’nin video gözetleme sistemi Hikvision ve dünyanın en değerli yapay zeka girişimi SenseTime gibi teknoloji devi şirketleri katra listeye alması Trump’ın Çin savaşına yeni bir boyut kazandırdı.

ABD böylece yalnızca ‘Çin içindeki’ insan hakları ihlalleri konusuna işaret etmekle kalmadı aynın zamanda Çin’in teknoloji şampiyonlarını hedefe koydu.

Konuyu başlatan Çin’in Xinjiang bölgesinde azınlık Müslüman grupların insan haklarının ihlal edilmesi konusu olsa da bu hamle aynı zamanda, Çin’in dominasyonunun yükseldiği yapay zeka sektörüne de darbe vuruyor.

Buna ek olarak ABD konuyla ilişkili olduğu düşünülen kişilere vize yasağı yaptırımı uygulama kararı aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)