E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-Çin gerginliği Wall Street’i vuruyor---

ABD-Çin gerginliği Wall Street’i vuruyor

ABD-Çin gerginliği Wall Street’i vuruyor
22 Mayıs 2020 - 09:58 borsagundem.com

Korona virüs salgınıyla ilgili olumlu haberlerle moral bulan Wall Street endeksleri ABD-Çin gerginliği sebebiyle rahat bir nefes alamadı. Vadeli endekslerde önceki gün gerçekleşen düşüş devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD vadeli endeksleri perşembe günkü düşüş trendini dürdürüyor. Anma Günü sebebiyle üç günlük tatile girmeye hazırlanan borsalar Çin-ABD gerginliğine rağmen haftalık kazançlarını korumak istiyor. Tatil, korona virüs kısıtlamalarının büyük ölçüde hafifletildiği ABD’de deneme süreci olarak da değerlendiriliyor.

Temel hisse senedi göstergelerinin hafta boyunca büyük kazançlar elde ettiği ABD borsalarında eyaletlerin yeniden ekonomiye açılmasının iyimserliği hissediliyor. ABD Başkanı Donald Trump perşembe günü yaptığı açıklamada ikinci bir kovid-19 dalgasının ortaya çıkması halinde Amerikan ekonomisini kapatmayacağını bildirdi.

Ford Motor’un Michigan fabrikasında konuşan Trump, “Ekonomiyi kapatmayacağız, yangını söndüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre, 5 milyondan fazla insana bulaşan ve dünya çapında 330.000 kişinin hayatına mal olan kovid-19 için aşı geliştirilme beklentisi, riskli olarak algılanan varlıkları canlandırdı.

Çin-ABD gerginliği endekslerin gündeminde

Bununla birlikte hafta boyunca yeni sorunlar Wall Street gündemini işgal etti.. Son haftalarda kötüleşen ABD-Çin ilişkileri hakkında artan endişeler ile, risk varlıkları için daha fazla kazancın önü kesildi.

ABD Senatosu, Çin'in Hong Kong'a yeni ulusal güvenlik yasaları uygulama hamlesini kınamayı amaçlayan bir tasarıyı onayladı. Çarşamba günü Senato Çin şirketlerinin ABD borsalarına girmesini engelleyen bir tasarıyı daha onaylamıştı.

Pazartesi Günü Anma Günü sebebiyle kapalı olacak Wall Street endekslerinde Çin- ABD gerginliğinin haftanın son gününde de piyasalara yansıması bekleniyor.

ABD-Çin gerilimi borsaları tedirgin ediyor

 

ABD vadelilerde düşüş sürüyor

 

En çok düşen borsalar yükselişe geçecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)