E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek---

ABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek

ABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek
06 Temmuz 2020 - 11:52 borsagundem.com

Pandemi sürecinde beklenin üzerinde performans gösteren borsalar Golman Sachs analistlerine göre ABD-Çin gerginliğinden etkilenmeyecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs bankası, ABD-Çin gerginliğinin tekrardan tırmanmasından dolayı borsaların olumsuz etkilenmesini beklemiyor.

Bankanın stratejistleri Kinger Lau ve Timothy Moe geçtiğimiz gün yayınladıkları notta, ABD-Çin ilişkileri şu anki seviyesinden kötüleşmediği sürece borsalarda risk/ödül seviyesinin oldukça makul olduğunu belirtti.

Yatırımcıların korona virüs pandemisiyle beraber ABD-Çin gerginliğini fazla abarttığını düşünen stratejistler Çin’in korona virüs sonrası büyümesinin henüz borsalarda fiyatlanmadığını söyledi.

Çin hisse senetleri bu yıl ölümcül korona virüs pandemisine rağmen iyi performans gösterdi. MSCI Çin Endeksi ve Şanghay Kompozit Endeksi yılbaşındaki seviyesinin yaklaşık yüzde 7 üstüne çıkmayı başarırken S&P 500 endeksi hala yılbaşındaki seviyesinin %3 altında. MSCI'nin bütün ülkeler gösterge endeksi ise hala yılbaşındaki seviyesinin yaklaşık yüzde 6 altında.

Goldman Sachs ekonomistleri ayrıca ABD ekonomisi için bu çeyreğe ilişkin küçülme tahminini düşürdü. Ancak kurum, bazı eyaletlerin korona virüsle mücadelede yeni kısıtlamalar getirmesiyle birlikte Eylül'de rayına oturacağını belirtti.

Bankanın stratejistlerine göre ABD-Çin gerginliğinden en fazla etkilenecek sektör teknoloji olurken iç talep odaklı tüketim ve sağlık hizmetleri neredeyse hiç etkilenmeyecek.

Stratejistlere göre yükselen gerilimler arasında düşük performans gösteren şirketler arasında Pekin Dabeinong Technology Group Co., Suzhou Dongshan Precision Manufacturing Co. ve BYD Electronic International Co. yer alıyor.

Borsalarda küresel likidite rallisi

Yeni haftada risk iştahı artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST06 Temmuz 2020 12:14

    Çin  in ABD ye, ABD ninde Çin ihtiyaçları var.döğüşüyor gibi görünüyorlar.bu 5 şeytanın atlısı dünya yı parsellemişler dünya yı sömürüyorlar.bunlar birbirlerine bir şey yapmaz isteseler de yapamazlar.