E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı: Öldürülme talimatını prens verdi---

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı: Öldürülme talimatını prens verdi

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı: Öldürülme talimatını prens verdi
26 Şubat 2021 - 21:22 borsagundem.com

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı. Raporda, "Yakalanması ve öldürülmesi talimatını Suudi Prens Selman verdi" ifadelerine yer verildi.

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayınladı. Raporda, "Kaşıkçı'nın yakalanması ve öldürülmesi talimatını Suudi Prens Selman verdi" denildi.

ABD istihbarat raporunda, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini onaylayan kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu belirtildi.

Raporda, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Türkiye'nin İstanbul kentinde yakalanması ya da öldürülmesine yönelik operasyonu onayladığı sonucuna ulaştık" ifadesi yer aldı.

Ayrıca raporda, "Bu sonuca, Prens Muhammed bin Selman'ın, ülkede karar alma mekanizmalarını kontrol ettiği, cinayette Prens'in önemli bir danışmanının ve güvenlik ekibinin yer aldığı, Prens'in Kaşıkçı da dahil yurt dışındaki muhalifleri susturmak için şiddet içerikli adımlar attığı gerçeklerini baz alarak ulaştık" bilgisi verildi.

CİNAYETİ İŞLEYENLERİN PRENS'İN BİLGİSİ DIŞINDA HAREKET ETMEDİĞİ BELİRTİLDİ


Kaşıkçı cinayetinin işlendiği dönemde Muhammed bin Selman’ın yakınındaki kişileri kovma ve tutuklama ile korkuttuğuna işaret edilen raporda, "Bu durum, Prens’in yardımcılarının, Muhammed bin Selman’ın emirlerini sorgulayamadıklarını ve Prens'in onayını almadan önemli adımlar atamadıklarını göstermektedir" tespitinde bulunuldu.

Raporda, Kaşıkçı’yı öldüren 15 kişilik ekibin 2 Ekim 2018’te İstanbul’a gittiği ve bu ekipte Muhammed bin Selman için çalışan kişilerin olduğunun altı çizildi.

Cinayeti işleyen ekipte yer alan Saud el Kahtani’nin ise Muhammed bin Selman’ın izni olmadan hiçbir adım atmadığına işaret edildi.

'ÖNCEDEN PLANLI OPERASYON' VURGUSU


Yine aynı şekilde ekipteki 7 kişinin de doğrudan Muhammed bin Selman’ın korunmasından sorumlu kişiler olduğu ve bu kişilerin de Prens'in emri olmadan hareket etmediği vurgulandı.

Raporda, "Veliaht Prens, Kaşıkçı’yı ülkesine karşı bir tehdit olarak gördü ve gerekirse onu susturmak için şiddete başvurulmasını destekledi. Suudi Arabistanlı yetkililer, Kaşıkçı’ya yönelik önceden planlı bir operasyon yürütmüş olsalar bile ona zarar vermeyi ne kadar süredir düşündüklerini bilmiyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

Kaşıkçı cinayetinde yer aldığı düşünülen 21 Suudi Arabistanlı kişinin isminin de yayımlandığı raporda, bu kişilerin yürüttükleri operasyonun Kaşıkçı'nın ölümüyle sonuçlanacağını bilip bilmediklerinin henüz belirlenmediği kaydedildi.

ABD'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A 'KAŞIKÇI POLİTİKASI' YAPTIRIMI


Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle bağlantısı olduğu belirtilen, aralarında eski istihbarat başkanı yardımcısının da bulunduğu 76 kişiye yaptırım getirildi. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım listesine göre, Veliaht Prens Selman'a yaptırım uygulanmayacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın, konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala27 Şubat 2021 10:28

    Adamı bir türk kızıyla everecez diye İstanbul'a çekip dogradilar. Deveyi yardan uçuran bir tutam ot işte. Senin neyine 50 yaşından sonraki evlenmek

  • Kaşıkyan26 Şubat 2021 23:36

    Çorba var kaşık alın yeyin. Belleş.

  • Mehmet26 Şubat 2021 23:01

    Abd nin itligini cakalligini yapanların sonu da budur.

  • İhlas zede26 Şubat 2021 22:57

    Bırakın bu işlerle uğraşmayı kendi ülkemizin daha büyük sorunları var.

  • mezarci 26 Şubat 2021 22:49

    denklem oyle kurulmus ki ,hem suudilerle TC nin arasini actilar hemde suudileri inek gibi sagiyorlar

  • mezarci 26 Şubat 2021 22:21

    sorulmasi gereken sorular ve bulunamayan cevaplar,suriyenin TC ucagini dusurmesi ,,,,,TC nin rus ucegini dusurmesi,,,,,,ve kasik/kepce neyse bu kisinin oldurulme yerinin TC secilmesi.ve bunlarin hicbiri tesaduf deyil ve tamamen planlanmis olaylar....dahada derine inersen,pkk nin tohumarinin atilmasi 70 in sonlari 80nin baslari,vede feto denen satilmislarin/Vatan hainlerinin kullanilmasi.TC nin sinirlarinin disina cik uzaga gitme tum cevresi ates cemberi....Bugun TC nin son teknoloju hava/kara/deniz savunmasini sahip olmasi gerek.Cumhurruyet kuruldu kululali TC halkini cahillestirmisler,ve TCyoneticiler yemis icmis osurmus.son 20 sene bir seyler yapildi yapiliyor.....Lutfen yayinlayin .saygilar 

  • Ben27 Şubat 2021 00:11

    Ama son 20 senede

  • Ben26 Şubat 2021 23:36

    Cahillestirdiklerine katılıyorum.

  • bahaneci26 Şubat 2021 22:09

    esas sorulmasi gereken sorular ,niye Turkiye secildi ve niye/nasil,bu kisinin Turkiye,ye gitmesi saglandi........????????????/

  • genç26 Şubat 2021 21:50

    tramp 500 milyar dolar aldı. Bakalım bidon ne isteyecek. Dünya baştan resetlenmeli

  • Traık26 Şubat 2021 23:38

    500 ün bir kısmını verir, düzen bunu yok edemez. Keşke makarna borsası olsa ve türevleri olsa. Bir de piyasadan emir verebilsem.

  • kızgın kuzgun26 Şubat 2021 21:42

    adamı tandırda pişirdiler, ve katil hala ortada dolaşıyor işte dünyada adaletin bittiğinin en büyük kanıtı

  • Bika26 Şubat 2021 21:39

    Trump örtbas etti, Suudi Prens Selman'ın cezası ne olacak!

  • Orstman26 Şubat 2021 23:41

    Vay be biden geldi kraliyet elemanları değişiyor. Ostrtoban empirme gibi

  • Çakır 26 Şubat 2021 21:34

    Arabistan karışıyor karışacak

  • Intikam26 Şubat 2021 22:40

    Insallah varya karışsin iran şekeri alip yiyicem..