E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı---

ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
15 Şubat 2021 - 16:55 borsagundem.com

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak ABD'nin Gara açıklamasına Türkiye'nin tepkisi dile getirildi.

ABD'nin Gara katliamına ilişkin yaptığı açıklama Türkiye'den tepki geldi. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi Satterfield'ı bakanlığa çağırdı. Yapılan açıklamada, PKK katliamına ilişkin açıklamaya yönelik tepkinin "en kuvvetli şekilde" dile getirdiği bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Gara katliamıyla ilgili başsağlığı mesajında "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti Rize kongresinde yaptığı konuşmada söz konusu açıklamaya "Amerika'nın yaptığı açıklama evlere şenlik. Hani siz teröristlerin, PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz; bal gibi de yanında ve arkasındasınız" sözleriyle tepki göstermişti.  

Teröre karşı yeni strateji

Büyük terör operasyonu: 40 ilde 718 gözaltı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum16 Şubat 2021 00:17

    Bu büyük elçiye sorun deyin ki abd dışişleri bu pkk nın 13 kişiyi şehit etmesini sokaktaki çocuktan mı duydu da eğer doğruysa diye bir açıklama yaptı diye bir sorun gerçi bu haberi onlar bizden önce alıyorlar o da ayrı bir konu belkide infaz emrini onlar vermiştir veya o nun benzerleri veya pkk bu infazı onlara sormuştur çünkü ipini tutan onlar neyse bizim içişleri bakanı gerekeni söyledi kara yılan düşünsün artık

  • VS15 Şubat 2021 18:31

    ABD belasını buluyor.dahada beter olacaktır hiç kimsenin şüphesi olmasın