E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçiliği'nin Twitter'daki skandal beğenisine AK Parti'den sert tepki!---

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter'daki skandal beğenisine AK Parti'den sert tepki!

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter'daki skandal beğenisine AK Parti'den sert tepki!
06 Ekim 2019 - 09:45 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabının, bir FETÖ firasinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlığına ilişkin attığı tweet’i beğenmesini sert biçimde eleştirdi.

Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından, FETÖ firarisi Ergün Babahan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı bir paylaşımın beğenilmesini kınadı.     

Çelik, paylaşımında şunları kaydetti:     

"ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabının, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin sağlığına ilişkin insani açıdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykırı 'beğeni'sini şiddetle kınıyoruz. Bu hadise, bir yandan Büyükelçiliğin Türkiye gerçekliğine hangi 'ilgisiz' ve 'yanlış' kişileri takip ederek yabancılaştığını, diğer yönüyle nasıl bir istihdam politikası izlediklerini göstermesi bakımından ibretliktir...     

Konu, kuru bir özürle geçiştirilecek bir konu değildir. İnsani açıdan kabul edilemez olduğu gibi içişlerimize çirkin bir müdahale çabasıdır. Büyükelçilikte istihdam edilen bazı kişilerin iki ülke ilişkilerine zarar vermek için özel bir gayret içinde olduğunu göstermektedir. Kafa karışıklığının ötesinde bir durum vardır. ABD Dışişleri Bakanlığının ve ABD Büyükelçiliğinin konuyu ciddi şekilde soruşturmasını ve gereğini yapmasını bekliyoruz.     

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'yi terör örgütleriyle bağlantılı kişiler üzerinden değil, doğru analiz yapabilen kişiler üzerinden anlamaya çalışmalıdır. İnsani konularda hassas olunması ise izah gerektirmeyen bir durumdur.     

Hiçbir büyükelçilik Türkiye'deki hiçbir siyasi parti ve siyasetçi hakkında bu şekilde yorum yapamaz. Diplomatik teamüllere saygı esastır. Terör örgütleriyle bağlantılı kişiler bir büyükelçiliğin referansı olamaz.     

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye ve MHP camiasına bir kere daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. ABD Büyükelçiliğinden kuru bir özür ötesinde, bu çirkin eylemi gerçekleştirenlere dönük soruşturma ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz."     

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TWİTTER ÖZÜRÜ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçiliğin Twitter hesabından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  firarisi Ergun Babahan'ın paylaşımının yanlışlıkla beğenildiğini belirterek özür diledi.

Büyükelçilik, söz konusu paylaşıma ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.     

Açıklamada, "Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz." ifadesi yer aldı.     

ABD Büyükelçiliğinin yanlışla beğendiğini açıkladığı FETÖ firarisi Babahan'ın paylaşımında, "MHP Lideri Devlet Bahçelisiz bir siyaset dönemi" vurgusu yer alıyor.     

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden "özür" açıklaması

 

Türkiye'den ABD'ye resmi tepki! Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )))06 Ekim 2019 22:44

    çocuğu dağa kaçırılan, pkk ya katılanların, analar, hdp binasına gidip eylem yapıyor... çocuğu feto dershaneleri, vakıfları, cemaatine,dergahlarına,  katılan analar nereye, hangi parti binasına gidip beklemeli? buna cevap bulanlar, sonra ABD nin twetter beğenisi haberine geçip, abd yi fetocu diye eleştirdin.

  • :@@@07 Ekim 2019 08:48

    17 25 Aralık sonrasıdır esas olan. İslamı hakkıyla bilen %10 kesim hariç kimse fetpyu çakmadı. Ve chpkkfeto orgutu 17 25 sonrası ne yaptı halen ne yapıyor. Algı yapma millet yemez

  • Uyumsuz06 Ekim 2019 16:15

    Fetöş örgütünün elebaşı olan o devlet millet ve islam düşmanı yahudi uşağı iti kendi ülkelerinde besleyen kollayan bu ABD değil mi. Ki zaten bu fetöş hainleri onların itinin sahipleri onlar değil mi herkes de bunu biliyor

  • selami Setgöz06 Ekim 2019 17:54

    ne fetö sü arkadaşlar.fetö denilen örğütü 50 sene önce caı tarafından korulmuş bir örğüt olup, din kispesi altında ülkemizi yıkmak için malesef başarıya % 95 oranında ulaştılar.

  • Ahmak group sizi 06 Ekim 2019 16:07

    En kısa sürede hakkı rahmetine kavuşsun.

  • Sebati Simez06 Ekim 2019 14:40

    abd bizim baş düşamınımızdır.dikkatli olmak lazım.

  • Evet06 Ekim 2019 13:26

    Sayın bahcelıye dış uzatanını dışını koparırlar kımse merak etmesın

  • Emekli06 Ekim 2019 12:48

    Pkk lı teröristi TRT ye çıkarırdan adamlar bunu yapar

  • eee06 Ekim 2019 12:30

    haburda megri megri diyorsun VATAN PERVER..abd twetter beğenmiş düşman vatan haini elçi . )) ya bir çizgin olsun... geçmişinle geleceğine cetvel koydunmu dümdüz olsun : )) yamuk yumuk çizgi olursa buda normal olur

  • Mehmet06 Ekim 2019 12:20

    Dost gibi davranan bu hain devlet hertürlü adi planları ile ülkemizi sıkıştırmaya ve içimizdeki hainlerle elele tutuşarak küstahlık yapmaya devam ediyor. Bu durum iğrenç hallerini iyice ortaya çıkarmıştır

  • Aydın KÖROĞLU06 Ekim 2019 11:06

    Dostlarımız ve Dost Görünenlerimiz İyi Bilsinlerki, Eski Bir Ajanlarının Bir Twet Atmasıyla,Bir Liderin Ölmesini Beklemesi İçin Hiç Sevinmesinler. Her Türk Asker Doğar.Bu Ülkede Binlece Musafa Kemal’ler Var.Bir Devlet Giderse, Bindevlet Gelir.

  • Türkoğlutürk 06 Ekim 2019 10:14

    ABD nin Türk düşmanı olduğuna, inadına inanmıyorsan, abd ile işbirliği yapmaya devam ediyorsan, ne demem lazım.

  • Kaçan Grup06 Ekim 2019 10:11

    bu mu sert tepki? Kınıyorlarmış, bekliyorlarmış. Büyükelçiyi istenmeyen adam ilan eder, tekmeyi basarsın o zaman sert tepki olur.

  • : )06 Ekim 2019 10:09

    TRT ye çıkınca, konuşunca skandal olmuyor... ABD beğeninca SKANDAL  : )))