E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiABD böyle duyurdu: Sesten 5 kat daha hızlı!---

ABD böyle duyurdu: Sesten 5 kat daha hızlı!

ABD böyle duyurdu: Sesten 5 kat daha hızlı!
17 Mayıs 2022 - 09:10 borsagundem.com

ABD Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, ses hızının 5 katından fazla hıza ulaşabilen hipersonik silahın başarıyla fırlatıldığı kaydedildi.


ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, ses hızının 5 kat fazlasına ulaşan bir hipersonik silahı test ettiklerini açıkladı.

Açıklamada "ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir B-52H tipi Stratofortress uçağı 14 Mayıs'ta Güney California kıyılarında bir AGM-183A Havadan Fırlatılan Acil Müdahale Silahını (ARRW) başarılı bir şekilde fırlattı" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu silah Lockheed Martin tarafından geliştirilmiş ve yüksek hızda hassas hedefleri vurmak için tasarlanmıştı.

Putin'den Tsirkon hipersonik füzesi açıklaması

 

Çin'in hipersonik füze denemeleri endişe verici

 

Pentagon'un hipersonik füze testleri başarısız oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 09:50

    Savaştarihini değiştirir bu haber doğru ise. Bu Bilinen teknolojının NESİL değiştirmesi demek. Gerçek manada savaş strateji ve sistemin değişmesi demek. Savaş stratejılerını bozcak kadar önemli. örnek: sen bunları rusyaya salladın diyelim, rusların s 300 s500 sxxx leri bunları havada algılayıp yakalaması çarpması vurması imkansız oluyor. yada bilindik hava savunma sistemler radarda görsede, gönderdiği roket ile bunları havada yakalaması ve vurması zor oluyor... üzerine kartal geliyor uçarak, sen minik serçe rüatlü akrtala çarpacak ve havada yakalayacaksın öyle bir durum oluşuyor. Bu durum ciddi manada yeni bir çığır dönem açar savaşlarda...

  • baran17 Mayıs 2022 15:42

    Bilmiyorsun tabi ki!  Dış basın okuyormuş iki kelime ingilizce de bilmiyorsun güya mütevazi görünüp çok bilmişlik yapacak!  Derdi Amerika ya yalakalık yapmak soytarının!  Bbc Türkçe okuyup bir de soytarı gastesini okuyor mal.  Ondan sonra ortaya böyle Amerikan malları çıkıyor. 

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 11:36

    hiç bişe bilmiyorum. işin uzmanlarının yazılarını yabancı basından okuduğum oluyor. kendimce harman yapıyorum, çıkarımlar aulaşıyorum. Türkiye de araştırmacı kalmadı, stratejist yada bilgi veren tc haber uzman kalmadı. tek ses oldu. o bakımdan benım dışarıd aokuğum her şey beni uzman gibi gösteriyor olabilir. :D sorun çok sesli ve bütün uzmanların konuşmaması ülkemizde. Rusların bu roketleri vuracak gücü olmadığı bahsediliyor ABD de. buda rus hedeflerin vurulması demek. Ruslar dada bu tarz roketler vardı, abd o roketleri bunlarla vurmayı planlıyor savunma sistemlerinde. ileride savaş araçlarına takma planlarıda var. dış basın oku anlarsın : )) bişe bildiğim yok.

  • TURAN17 Mayıs 2022 10:41

    sen yoksa heşeyi bilen ve uzmanı mete yarar mısın