E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası pozitife döndü---

New York borsası pozitife döndü

New York borsası pozitife döndü
02 Nisan 2020 - 16:32 borsagundem.com

Gün içerisinde güçlü yükselişler yaşanan ABD vadeli piyasaları işsizlik rakamlarının açılmasıyla kazanımlarını yitirdi. Wall Street, borsaların açılmasıyla tekrar pozitif seyre döndü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları işsizlik rakamlarıyla sarsıldı. Dow Jones ve S&P 500 vadeli endeksleri ABD Başkanı Donald Trump’ın petrol krizinin çözülmesine dair verdiği sinyallerle yükselmişti. Trump'ın yaptığı açıklamada Rusya ile Suudi Arabistan’ın yakın zamanda anlaşacağının sinyalini vermesiyle petrol fiyatları hızlı bir yükseliş yaşamış ve Dow Jones vadeli endeksi %2’nin yukarısını görmüştü.

ABD işsizlik rakamlarının paylaşılmasıyla birlikte piyasalar adeta şoka uğradı. İşsizlik rakamlarının ardından Dow Jones ve S&P 500 endeksi iki saat içerisinde eksiye düştü. ABD'de 6 milyon 648 binle rekor seviyeye çıkan haftalık işsizlik başvuruları verisinin ardından düşüşle açılan New York borsası pozitife dönerek yüzde birin üzerine çıkmayı başardı.

Saat 18:00 itibariyle Dow Jones endeksi %1,80, S&P 500 endeksi %1,80 ve Nasdaq endeksi %1,27 oranında yükselişle seyrediyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları rekor seviyede

 

ABD vadeli endeksleri artıya geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • $$$ EURO $$$02 Nisan 2020 21:05

    bugün pozitife döner yarın % 4 -5 döşerler hepsi bu kadar.

  • Meteorla gelen çulsuz uzaylı02 Nisan 2020 16:47

    Ne var bunda yani , abd de kısmen sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ki insanların kendileri bile sokağa çıkmak istemiyor buna mukabil tabi ki geçici bir süre işsizlik olacak, virüsün sorumlusu pis boğaz çinliler krizin sorumlusu ödlek abdliler nokta

  • Yargıç02 Nisan 2020 22:10

    Sn.zeyrek abd ve israilde bu hastalık yokmu ? Orada da binlerce insan ölmedimi? Bu arada sen kaç asır yaşıyorsun ki çinden daha önceden bu tip hastalıklarin çıkmadığinı idda ediyorsun, ortaçağdaki vebanın kaynaği neresiydi sence? Senin kafan bayağı çalıyordur onun için sordum umarım bizi aydınlatırsın

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Nisan 2020 21:04

    bu virüsü abd ve israil in labuatuarlarda üretip ülkelere yaydıkları söylenmekte basında bunların Çin le falan alakası yoktur.çin liler asırlardı it , bit , böcek yara yiyirolardı neden olmuyordu da şu zamanda oldu.hiç kafanız çalışmıyormu.