E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında zirve haftası---

ABD borsalarında zirve haftası

ABD borsalarında zirve haftası
09 Kasım 2021 - 11:35 borsagundem.com

Wall Street yatırımcılarının en önemli gündem maddesi Kongre’nin altyapı paketini onaylaması ve ABD’nin sınırlarını açması. Borsa uzmanları bu haberlerden etkilenen hisselerin hızlı yükselişini değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Kongresi’nin hafta sonu 1 trilyon doları aşan altyapı harcama paketine onay vermesi ve ABD sınırlarının aşılanan turistlere sınır kapılarını açması Wall Street borsalarında fırsat olarak değerlendiriliyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, Kongre’den geçen paket, diğer altyapı projelerinin yanı sıra ulaştırma, kamu hizmetleri ve geniş bant internet altyapısı için yeni fon sağlayacak. Yatırımcılar tüm bu harcamaların özellikle altyapı hizmetlerine odaklanan şirketler için kâr fırsatı oluşturacağı değerlendiriliyor.

Pandemi sonrası ABD’nin aşılanan turistlere sınırlarını açması da bu iyimserliği destekler nitelikte. Açılan sınırların havayolu şirketleri ve kurvaziyer gemi şirketleri gibi alanlarda doping etkisi yaratması bekleniyor. Söz konusu bu iyimserlik pandemi sonrası ekonominin toparlanmasına bağlı olan diğer sektörleri de olumlu etkileyebilir.

CNBC’nin haberinde söz konusu haberlerin borsalara olan etkisi 4 ünlü yatırım uzmanı tarafından değerlendiriliyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Short Hills Capital Partners’ın Kurucusu Steve Weiss havayolu şirketleri için boğa piyasası öngörüyor. Havayolu şirketlerinin hisse fiyatları daha önce his görülmemiş seviyelere ulaşabileceğini belirten Weiss, “Havayolu şirketleri için harika bir arz talep durumu söz konusu. Ben de bu nedenle alım yapıyorum” ifadelerine yer verdi.

Perakende yatırımcılara odaklanan borsa girişimi MarketRebellion’ın kurucularından Jon Najarian hisse senetlerinin gelecekte daha fazla altyapı getirisi sağlayabileceğini söyledi.

Najarian altyapı sektörü ile ilgili açıklamasında “Bu sektör çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Ancak geçen hafta onaylanan söz konusu paket parayı bu sektörlere akmaya zorluyor. Havayolu şirketlerine doğru bir zorlama yok. Havayolu şirketleri yükseliyor çünkü sektör açılıyor. Ancak bu hisseler (altyapı hisseleri) en son teşvik paketinden direkt olarak girdi sağlıyorlar ve bu girdiler ikinci altyapı paketinin nasıl gelişeceğine göre daha fazla da olabilir. 1,75 trilyon dolar değerindeki paket hala onaylanmadı ve gelecekte bir noktada onaylanmayı bekliyor” görüşlerine yer verdi.

Wells Fargo Advisors’ın Portföy Yöneticisi Mark Smith ise tahvil piyasalarındaki fırsatlara göz atıyor. Smith açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Federallerden sisteme giren tüm bu parayla birlikte vergilerin yeniden yükseleceğini öngörmeniz gerekiyor. Bu nedenle müşterilerim bana vergisiz kazanç fırsatlarının nerede olduğunu soruyorlar. Bu alan belediye tahvilleri sektörüdür. Bu yeni çıkan altyapı anlaşmasıyla birlikte ABD çapındaki birçok eyaletin federal hükümetler ortaklık kurduğunu göreceksiniz. Yani ‘Sen bana 1 dolar vereceksen onu benim 1 dolarımla eşleştirelim’ der gibi olacak. Bu durum belediye tahvili sahipleri için harika olacak. Zira daha fazla envanter göreceksiniz ve 2022’de bu alandaki yatırımlar için büyük bir talep olacağını öngörüyorum.

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı şu anki piyasaların çok net bir konumda olduğunu belirtiyor. Cramer açıklamasında, “İnsanlar emeklilik yatırımları ve bireysel emeklilik için borsalara girdiğinde her şey barizdi. Borsalardaki durum ‘Harika, bir altyapı paketi. Aman tanrım. Şimdi ne alacağız’ şeklindeydi. Ve bir de herkes halihazırda bu hisselerde olduğu için hangilerini satmayı değerlendirdiğiniz bir dönem olur. Bu yanlıştır. Böyle bir döneme girdik. Caterpillar, Nucor hisseleri (Altyapı şirketleri) için günden güne alım eğilimi var. Bariz olan her zaman kazanır” dedi.

Bowman: Fed'in dijital para çıkarması için bir neden görmüyorum

 

Altın gücünü koruyor

 

Kurlar güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)