E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında yeni ‘GameStop’ vakası---

ABD borsalarında yeni ‘GameStop’ vakası

ABD borsalarında yeni ‘GameStop’ vakası
20 Şubat 2023 - 18:14 borsagundem.com

2021 yılındaki GameStop krizinin benzeri bu yıl Bed Bath & Beyond hisselerinde yaşanıyor. İflasın eşiğindeki şirketin hisselerinde hızlı kazanç arayan perakende yatırımcılar hüsrana uğradı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Acemi yatırımcılar ordusu 2023’e Bed Bath & Beyond hisselerine yığılarak başladı. Wall Street Journal’ın haberine göre yatırımcılar şimdiyse bu kararlarının bedelini ödüyor.

Hevesli perakende alıcılar sayesinde ABD borsalarında BB&B hisseleri ocak ayında ve şubat ayı başlarında güçlü yükselişler gösterdi. İflasın eşiğine kadar gelen şirketin hisse fiyatları söz konusu dönemde iki kata kadar yükseldi. Şirkete can suyu sağlayan bu yükselişler BB&B’nin yeni bir mali anlaşmaya imza atmasını sağladı. Ancak anlaşma aynı zamanda yatırımcıların hisse senedinden elde ettiği kazanımların yerle bir olmasına yol açtı.

BB&B’nin hedge fonu şirketi Hudson Bay ile yaptığı anlaşmayı bildirmesinin ardından hisse senedi son dokuz seansın sekizinde düştü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında Bed Bath & Beyond gibi spekülatif hisse senetleri her zaman reel göstergelere meydan okur nitelikteydi. Bu hisseler altında yatan temel ekonomik verilerden dolayı değil, şirket hisselerinin ticareti etrafında doğan coşkudan faydalanarak değer kazanıyordu.

Amatör yatırımcılardan oluşan perakende yatırımcı ordusu son iki yılda hedef olarak belirledikleri spekülatif hisse senetlerinde patlamaya yol açtı. AMC Entertainment ve GameStop gibi hisse senetlerine olan yakınlıkları, genellikle bu hisselere karşı açığa satışa geçen kurumsal yatırımcılardan intikam alma arzusundan kaynaklanmaktaydı.

Perakende yatırımcıların bir kısmı geçen yılın bazı dönemlerinde geri çekilmelerinin ardından son haftalarda piyasalara geri döndü. AMC ve GameStop gibi spekülatif hisse senetlerinin fiyatı yeni yılda en az %19 yükseldi. Bu oran S&P 500'ün ortalama yıllık getirisinin üç katından fazlasını işaret ediyor.

İstikrarlı getiri yerine büyük kazanma (veya büyük kaybetme) şansını kovalayan perakende yatırımcılar aynı zamanda Bitcoin ve kârı olmayan teknoloji şirketlerine de yöneldi. Bu arada Bed Bath & Beyond’un hisseleri ise düşüşe geçti. Hisse senedinin yıllık performansı %28’lik bir düşüşü işaret ediyor.

Üstelik perakende şirketi Bed Bath & Beyond iflas başvurusunda bulunsaydı hissedarların tüm varlıkları muhtemelen silinecekti. Şirketin Hudson Bay ile yaptığı anlaşma da muhtemelen bu ihtimali savuşturmak içindi. Bed Bath & Beyond’dan gelen açıklamada, geri dönüş planını yürütülmesine yardımcı olacak yeni finansmanı bulmaktan memnuniyet duydukları belirtildi.

Şirket açıklamasında, "Yönetim kurulumuz ve yönetimimiz, tüm hissedarlar ve diğer paydaşlar için beklentileri en üst düzeye çıkarmak için çalışıyor" denildi.

KeyBanc Capital Markets’ın 20 yıldan fazla bir süredir Bed Bath & Beyond hisselerini takip eden analisti Bradley Thomas, mevcut ortamı hissedarlar için bir ‘kaybet-kaybet durumu’ olarak nitelendiriyor.

Perakende yatırımcıları bekleyen büyük risk

 

JPMorgan: Ekonomik durgunluk masadan kalkmadı

 

Yatırımcının yeni limanı: Şirket tahvilleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)