E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında şok düşüş---

ABD borsalarında şok düşüş

ABD borsalarında şok düşüş
15 Ağustos 2019 - 02:21 borsagundem.com

ABD ekonomisindeki resesyon endişesi Wall Street'te şok düşüşe yol açtı. 3 ana endeks de yüzde 3 kayıpla günü kapadı

ABD borsası, Çarşamba günü, ABD Hazine verimi eğrisinin 12 yıl içinde ilk kez geçici olarak tersine çevrildikten sonra durgunluk korkusu ile sert bir şekilde düştü.

Her üç büyük ABD endeksi de yaklaşık yüzde 3 oranında kayıpla günü kapadı. Dow sanayi endeksi, 2 yıllık Hazine veriminin klasik bir durgunluk sinyali olarak kabul edilen 10 yıllık tahvillerin üzerine çıktıktan sonra Ekim'den bu yana en büyük bir günlük puan düşüşünü kaydetti. 

Çin ve Almanya’dan gelen ekonomik veriler, giderek artan ABD-Çin ticaret savaşı endişesi, Brexit’in sıkıntıları ve jeopolitik gerginliklerin etkisi Wall Street yatırımcılarını satışa yöneltti.

Almanya, ikinci çeyrekte gayri safi yurtiçi hasılada daralma bildirdi ve Çin’in Temmuz’daki sanayi büyümesi 17 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

YATIRIMCI ENDİŞESİ GÖSTERGESİ

Haziran 2007'den bu yana ilk kez, ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin 2 yıllık tahvil getirisinin altına düşmesi resesyon riskini artırdı.

ABD verim eğrisi son 50 yıldaki her durgunluktan önce tersine döndü.

Yatırımcı endişesinin bir göstergesi olan CBOE oynaklık endeksi 4.58 puandan 22.10'a yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 800.49 puan ve yüzde 3.05 oranında düşerek 25.479.42 seviyesinde tamamladı, S&P 500 85.72 puan ve yüzde 2.93 oranında kayıpla gün sonunda 2.840.6 oldu. Nasdaq da 242.42 puan ve yüzde 3.02 oranında düşerek günü 7.773.94 seviyesinde kapadı.

Faiz oranına duyarlı bankalar% 4,3 değer kaybetti.

Facebook hisseleri, Avrupa Birliği’nin kullanıcıların ses kayıtlarının manuel olarak yazılması sırasında sosyal medya şirketinin verileri nasıl işlediğini araştırdığı haberleri sonrası yüzde 4.6 oranında değer kaybetti.

Trump, borsadaki şok sonrası Fed'i suçladı: Çok geç kalındı

 

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdi15 Ağustos 2019 05:16

    Dünya borsaları tepe taklak olacak gibi

  • Nihat15 Ağustos 2019 03:22

    Trump ile ilgisi yok.  Trump tamamen tüketim toplumu haline gelmiş Amerika da çarkları tersine çevirmeye çalışıyor.  Zira Amerikanın neredeyse bütün şirketleri Çin de  kendi ülkesinde olanın en az 15 te 1 maliyetine  ürün çıkarıyor.  YAni işler her durumda kötüye gidiyor.  Amerikalı ise hamburger ve bira desteğiyle kendisini taşıyamayan  obez  hastalar haline dönüşmüş ya d dönüştürülmüş.

  • mehmet15 Ağustos 2019 02:59

    yaa trump efendi bak gör ne yaptığını.. borsayı bir zirve yaptırdın bir dip yaptırdın.. yatırımcı güvenini yerle bir ettin. ne bekliyordun ki? olacağı buydu. yatırımcı borsalardan çekiliyor. hüoop altına hücum... böyle devam ederse trumpı yakacaklar sonunda.