E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında satıcılı seyir---

ABD borsalarında satıcılı seyir

ABD borsalarında satıcılı seyir
03 Şubat 2016 - 21:14 borsagundem.com

ABD'de borsalar hizmet sektör verisinin beklentiden düşük gelmesi ve küresel ekonomiye yönelik endişelerle düşüşte

ABD borsaları küresel büyüme endişelerine bağlı olarak finans hisselerindeki gerilemenin de etkisiyle düşüşte.

Ham petrol ise New York'ta 31 doları aştı. Dolar euro karşısında 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saatiyle 1:02'te %0.5 düşerek 1,893.86 puan oldu ve erken satlerdeki %1.6'lık kaybının bir kısmını telafi etti. S&P 500 Endeksi Mayıs'ta test ettiği zirvesinin %11 altında seyrediyor. Dow Jones Sanayi Endeksi 1.30 puan artışla 16,154.91 puan olarak 190 puanlık düşüşünü geri alırken Nasdaq Bileşik Endeksi erken saatlerdeki %2.1'lik düşüşün ardından %1.1 düştü. ABD borsaları Çin'de yavaşlama endişeleri ve çöken emtia fiyatlarıyla Ocak ayında 2009'dan beri en kötü performansı göstermişti.

ABD'de ADP özel sektör istihdamı Ocak ayında 205 bin arttı ve istihdam piyasasında iyileşmenin sürdüğü sinyalini verdi. Şimdi gözler Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrilmiş durumda. İstihdamın 190 bin artması bekleniyor.

Diğer bir veri de ISM hizmet endeksinin Ocak'ta yaklaşık 2 yılın en yavaş artış kaydettiğini gösterdi.

Ham petrol fiyatları ise 7 senedeki en büyük 2 günlük düşüşün ardından %6'nın üzerinde ralli yaptı. Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı %6'dan fazla artışla 31.79 dolara yükseldi. Fiyatlar Pazartesi ve Salı günü %11 düşerek 2009 Mart'ından beri en büyük düşüşü gerçekleştirmişti.

Analistler petrol fiyatlarının 2016 sonunda %15'ten fazla yükseleceğini öngörüyor. Bloomberg'in derlediği 17 uzmanın medyan tahminine göre yılın 4. çeyreğinde ABD tipi petrol 46 dolara, Brent petrol ise 48 dolara ulaşacak.

Microsoft ve Alphabet Inc. hisseleri %2.5'ten fazla düşerken petroldeki yükselişle Exxon Mobil ve Chevron en az %2.3 ralli yaptı.

Thornburg Investment Management'dan Thomas Garcia "yatırımcılar Ocak'ta yıla kötü bir başlangıç yapılmasının ardından riskten kaçış modunda, daha fazla düşüş olup olmayacağını izliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ03 Şubat 2016 21:52

    BUNLAR ABD BORSALARINI SAVUNMASIZ BIRAKAN KENDİNİ AKILLI SANAN VE BİRÇOK SUNİ EKONOMİ KRIZLERİNİN MUCİDİ OLAN ABD Lİ ŞİRKETLERİ İÇİN SON FIRSAT..DİP SEVİYEDEN SONRAKİ ALIM BASKISI VE DRAGİNİN OYUNU PEKİŞİR İSE.EYVAYY Kİ NE EYVAHH.TC NİN CARİ ACIK DENGELERİ VE YERLİ ÜRETİM ZAYIFDA OLSA OYVAYI YEMİŞ.İTHALAT TAVAN YAPMIŞ OLACAK.2018 YILINDA