E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında olumlu hava sürüyor---

ABD borsalarında olumlu hava sürüyor

ABD borsalarında olumlu hava sürüyor
18 Mart 2016 - 21:41 borsagundem.com

Standard & Poor's 500 Endeksi, merkez bankalarının olumlu politika değişiklikleri sonrası kayıplarını sildi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, merkez bankalarının olumlu politika değişikliklerinin hisse senetlerine yönelik talebi desteklemeye devam etmesiyle, bu yılki kayıplarını sildi. Gelişen piyasa hisse senetleri boğa piyasasına doğru yönelirken petrol son üç ayın en yükseği yakınında dalgalandı.

S&P 500 Endeksi, Şubat'ta görüdğü dip seviyeden ralli yaparak en kötü yıllık başlangıcını telafi etti. Bu hafta Fed'in faiz oranı artırım tahminlerini dizginlemesiyle, endeksteki kazançlar hızlandı.

Gelişen piyasa hisselerinin Ocak ayından beri yükselişi yüzde 20'yi geçerken, Türkiye hisse senetleri boğa piyasasına girdi. Zayıflayan euro, Avrupalı ihracatçıların gelir beklentilerini ve bölgedeki hisse senetlerini desteklerken ABD petrolü varil başına 40 doların altına indi.

Küresel hisse senetlerinin değeri bu ay 3.5 milyar dolar yükseldi ve emtia hisse senetleri merkez bankasının büyümeyi artırmaya yönelik adımlarının etkisiyle ralli yaptı. Fed'in faiz artırımı sayısı tahminlerini azaltması, Avrupa Merkez Bankası'nın ek teşvikleri ile Norveç'te ve Endonezya'da borçlanma maliyetlerinin düşmesi, parasal bir genişleme dalgasını tamamladı. Çin Merkez Bankası da, bu ayın başında bankaların bankaların zorunlu karşılık oranını düşürdü.

Minneapolis'de U.S. Bank Wealth Management baş hisse senedi stratejisti Terry Sandven, "Petrol fiyatları kısa vadede açıkça pozitif seyrediyor ve Fed'in açıklamasını da duyduk. Bana göre bugünkü volatilite geçtiğimiz hafta gelen olumlu haberlerin sindirilmesinden ve dikkatlerin kazançlarda olmasından kaynaklanıyor ." dedi ve "Bugün piyasaların genelinde yukarı yönde bir hareket bekliyorum." diyerek görüş bildirdi.

S&P 500, New York'ta 14:09 itibariyle yüzde 0.3 yükselerek, Şubat ayı ortalarında yüzde 11 seviyelerine ulaşan kayıplarını sildi. Endeks, beş hafta üst üste ralli yaparak, Kasım ayından bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirdi. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

ABD hisse senetlerindeki işlemler bugün, vadeli işlem sözleşmelerinin, opsiyon sözleşmelerinin ve münferit hisse senetlerinin son kullanım tarihlerinin aynı gün ve aynı saatte dolmasıyla, özellikle son işlem saatinde beklenmeyen değişimler gösterebilir.

Gelişen Piyasalar
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %1.3 tyükselerek boğa piyasası eşiğine geldi. Şanghay Bileşik Endeksi %1.7 yükselirken Türkiye borsası ise boğa piyasasına girdi.

20 gelişen piyasa para biriminde oluşan endeks dün 4 ayın zirvesine çıkmasının ardından ufak değişim kaydetti.

Kurlar
Doların 10 büyük para karşısında seyrini izleyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.1 arttı. Endeks iki günde %2'den fazla düşerek 8 ayın dibini görmüştü.

Dolar, euro karşısında son 3 günde %1.9 düşüş sonrasında %0.4 yükselerek 1.1277'den işlem gördü.

Rus rublesi merkez bankasının faizleri değiştirmeme kararı ve petroldeki artışla %1 değerlendi. Güney Kore won'u %0.9 arttı ve haftalık artışını %2.6'ya çıkardı.

Emtia
New York'ta ham petrol fiyatları 3 ayın zirvesinden geriledi.

ABD'de petrol üretiminin Kasım 2014'ten beri en düşük seviyeye indiğini gösteren veri bu hafta ham petrol fiyatlarını destekledi. Suudi Arabistan ve Rusya'nın da dahil olduğu ülkelerin arz dondurma planı da petrolün hareketinde etkili oldu.

Altın kontratları ise altı seansın beşinde düştü. Hisse senetlerindeki yükselişin metale olan talebi azaltması düşüşte etkili oldu.

Külçe altın ikinci haftada da düşüşe ilerledi ve bu yılki %18'lik rallisinin bir kısmını geri verdi. Yine de altın, Bloomberg Emtia Endeksi'ndeki 22 ham madde arasında en iyi performansı kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)