E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaların performansını işsizlik rakamları belirleyecek ---

ABD borsaların performansını işsizlik rakamları belirleyecek

ABD borsaların performansını işsizlik rakamları belirleyecek
26 Mart 2020 - 11:54 borsagundem.com

Dow Jones endeksi kazançlarını ikinci güne taşımaya hazırlanırken gözler işsizlik rakamlarında

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’den gelen virüsten önce işsizlik rakamları ABD borsaları için önemli bir parametre değildi ancak Perşembe günü açıklanacak olan rakamlar borsacılar tarafından virüsün şiddetini göstermesi bakımından önemseniyor.

AxiCorp’un küresel piyasalar stratejisti Stephen Innes, “bugün herkesin aklındaki soru cevaplanacak” diyerek işsizlik rakamlarının önemine vurgu yaptı.

ABD'nin işsizlik oranı şu anda yüze 3,5 ve birçok insan ise işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Corona virüs salgınıyla mücadelede birçok şirket insanlarla temas gerektiren servislerini kapattı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın yaptığı açıklamaya göre 46 milyon kişi kısa vadede işsiz kalabilir. Bullard “Bu insanlar sürekli olarak insanlarla temas halinde olmalarını gerektiren meslekler yapıyor. Sağlık otoritelerimiz ise bunun olmaması gerektiğini söylüyor” dedi.

Bullard “Eğer politikacılar hızlı bir şekilde gelir desteği sağlarsa gelecek haftalarda yaşanması beklenen ekonomik darbe kısa sürebilir” diye ekledi.

ABD borsaları geçtiğimiz günü karışık seyirde kapattı. Dow Jones endeksi, 400 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 2,3 artışla 21.187,29 puana yükseldi. S&P 500 endeksi de yüzde 1,26 artarak 2.478,13 puana çıktı. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,45 azalışla 7.384,3 puana geriledi.

Dow Jones ve S&P 500 endekslerindeki yükselişte, Beyaz Saray ve Kongre'nin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkilerine karşı hazırlanan 2 trilyon dolarlık teşvik paketinde anlaşmaya varması etkili oldu.

Borsa İstanbul yatay seyirde

ABD vadeli endeksleri yönününü aşağı çevirdi

New York'ta bazı sokaklar trafiğe kapatılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist26 Mart 2020 12:30

    2020 yılında başta ABD olmak üzere Avrupa ve Türkiye dahil işsizlik patlaması olacak şirketler iflas edecek büyük şirketler küçülecek. Bak benim bulunduğum ilçede daha düne kadar faal olan Garanti Bankası kepenkleri indirdi şubesini tamamen kapattı gitti. Bu daha başlangıç ILO ve OECD gibi küresel ekonominin baş aktörleri analizlerimi hiç yanıltmadı Moody's de dahil. Böylesine küresel ekonomik kriz 3-5 günlüğüne oldu bittiye gelmez dalga dalga yayılacak.