E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle kapandı, S&P 500 ve Nasdaq rekor kırdı---

ABD borsaları yükselişle kapandı, S&P 500 ve Nasdaq rekor kırdı

ABD borsaları yükselişle kapandı, S&P 500 ve Nasdaq rekor kırdı
16 Temmuz 2019 - 06:23 borsagundem.com

Citigroup'un açıkladığı karışık kazanç raporu ile birlikte bankacılık sektörü hisseleri düştü, S&P 500 bankacılık hisselerndeki düşüşten olumsuz etkilenmesine rağmen yeni rekora imza attı. Nasdaq art arda dördüncü rekorunu kırdı

ABD borsaları haftanın son gününü sınırlı bir yükselişle tamamladı. Üç ana endeks de günü artıda kapatırken bankacılık hisselerinde yaşanan düşüşe rağmen S&P 500 yeni bir rekora imza attı. Günün diğer rekoru da Nasdaq'tan geldi.  

Güne alıcılı başlayan ABD borsa endeksleri, Çin'den gelen büyüme rakamlarının beklentilere paralel olması ve ABD'deki perakende satışlarındaki artıştan olumlu etkilendi.

Yatırımcılar ABD-Çin ticaret müzakelerinin ne yönde ilerleyeceğini izlerken, ABD Başkanı Donald Trump, Çin’in büyümesine dair Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Çin’in ikinci çeyrek büyümesinin 27 yıldan daha fazla bir sürenin en yavaş seviyesinde gerçekleştiğini, ABD’nin ek gümrük vergilerinin bunda temel etkiye sahip olduğunu ve şirketlerin ek gümrük vergisi uygulanmayan ülkelere gittiğini söyleyerek, “Çin bu yüzden anlaşma yapmak ister” dedi.

Gün içinde Citigroup'un kazanç raporunu açıklamasıyla özellikle S&P 500 için bir miktar geri dönüş yaşandı. Bankanın açıklamasında beklenenden daha iyi bir kâr olduğu ancak net faiz marjında düşüş olduğu bildirildi. Açıklamayla birlikte faiz marjındaki düşüşün kârları olumsuz etkileeceği endişesi hakim oldu ve bankacılık sektörü hisselirnde düşüş yaşandı. Bankacılık hisselerindeki düşüş, bir miktar düşüşe yol açsa da S&P 500 yeni rekorunu kırdı.  

Özellikle teknoloji ve sağlık sektöründeki hisselerin değer kazanması Nasdaq'a yeni bir rekor getirdi. Nasdaq dördüncü ardışık rekoruna ulaştı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 27.13 puan ve yüzde 0.10 oranında artışla 27.359.16 seviyesinde tamamladı. S&P 500 0.53 puan ve yüzde 0.02 oranında artışla 3.014.3 seviyesinde günü kapadı. Nasdaq da 14.04 puan ve yüzde 0.17 oranında artışla gün sonunda 8.258.19 seviyesine yükseldi.

Boeing Co (BA.N) hisseleri, Wall Street Journal'da yayınlanan 737 MAX jetinin 2020 yılının başlarına kadar uçmayacağı haberinin ardından yüzde 1.02 oranında değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)