E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
30 Mart 2023 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne pozitif başladı. ABD’deki bölgesel bankalara ilişkin endişelerin azalması endekslere olumlu yansıyor.

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD’deki bölgesel bankacılık krizinin istikrara kavuştuğuna dair inancını sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 artışla 32.838,19 puanda, S&P 500 Endeksi %0,62 artışla 4.052,65 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,72 yükselişle 12.011,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0057 yükselişle %3,579 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’deki bölgesel bankalara ilişkin endişelerin azalması Wall Street’teki olumlu havayı destekliyor. SPDR S&P Yerel Bankalar ETF’si yeni güne %1’lik yükselişle başladı. ETF krizin zirve yaptığı 23 Mart tarihinden bu yana %7 yükseldi. Yatırımcılar krizin daha da kötüleşmesi halinde merkez bankalarının müdahale edeceğine güveniyor. Yeni günde yerel bankalar Western Alliance ve PacWest’in hisseleri %2’nin üzerinde değer kazandı.

Krizin en kötü günlerinin geride kaldığına inanan yatırımcıların iyimserliği endekslere de yansıyor. Korku endeksi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi ABD borsalarında S&P 500 Endeksi’nin önümüzdeki günlerde ne kadar çalkantılı olacağına dair yatırımcı öngörülerini ölçer. Martsın ortasında 30 seviyesine kadar yükselen endeks iyimserlik havasının yaygınlaşmasıyla birlikte 19 seviyesine kadar geriledi.

CNBC’nin haberine göre Barclays Analisti Ajay Rajadhyaksha gün içerisinde paylaştığı piyasa notunda, “Finansal piyasalar bir bütün olarak her iki dünyanın da en iyisini fiyatlıyor. Faiz oranlarının düşük olmasına izin veren ve enflasyonu keskin bir şekilde düşüren, ancak şirket bilançoları üzerinde büyük ölçüde olumsuz bir etkisi olmayacak bir resesyon satın alınıyor” ifadelerine yer verdi.

Üç büyük endeks çarşamba gününü Nasdaq’da görülen %1,8’lik ralliyle bitirmişti. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri sırasıyla %1,4 ve %1 oranında yükselmişti.

Haftalık işsizlik başvuruları 7 bin artarak 198 bine geldi. Artışlar işgücü piyasasının yavaşladığını gösterdi ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikasını yavaşlatacağına dair umutları artırdı. Boston FED Başkanı Susan Collins, Richmond FED Başkanı Thomas Barkin ve Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari gün içerisinde ekonomiye ilişkin yorumlarını açıklayacak.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü

 

Bank of America: Uzun vadeli hisse senedi yatırımından vazgeçmeyin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)