E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Şubat 2023 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya pozitif başladı. Enflasyon verilerini bekleyen yatırımcılar aynı zamanda bilanço sezonunun son haftasında şirketlerin yıllık raporlarını izleyecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları neredeyse son iki ayın en kötü haftalık performansının ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,28 artışla 33.964,83 puanda, S&P 500 Endeksi %0,31 artışla 4.103,25 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,50 yükselişle 11.777,14 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0086 düşüşle %3,729 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre üç büyük endeks de geçtiğimiz haftayı düşüşle kapamıştı. Haftalık bazda Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %0,17, %1,11 ve %2,41 düşerek aralık ayından bu yana en sert düşüşlerini gerçekleştirmişti.

Borsalardaki düşüşler ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonla savaşın sona ermesi için hâlâ uzun bir süre gerektiğini belirten açıklamalarının ardından geldi. Powell aynı zamanda enflasyon rakamlarının beklentileri karşılamaması halinde faizlerin piyasaların beklentilerinden daha fazla yükselebileceğini söyledi. Yatırımcıların faiz artırımlarının yakında hafifleyebileceğine ilişkin beklentileri tersine çevrildi.

ABD borsalarında bu haftanın en önemli gündem maddesi salı günü açıklanacak enflasyon rakamları. Ocak ayı tüketici fiyat endeksi faiz artışlarına rağmen enflasyonun yükselip yükselmediğini gösterecek.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomisti Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasa, aşırı rahatlatıcı dezenflasyon hikayesinin olmasını istediğimizden daha karmaşık olduğunu hissetmeye başlıyor” ifadelerine yer verdi.

Wall Street yatırımcıları bu hafta bilanço sezonunun son ayağını izleyecek. Hafta içerisinde Coca-Cola, Marriott, Cisco, Marathon ve Paramount firmaları bilançolarını açıklayacak. Credit Suisse'e göre, şirketler şimdiye kadar beklenenden daha kötü sonuçlar bildirdi ve resesyon dönemleri hariç, yirmi yıldan uzun bir sürenin en kötü bilanço sezonu gerçekleşti.

Wall Street’te FOMO rallisi neden durdu?

 

BofA’nın ‘ayısı’ açıkladı: Boğa piyasasının anahtarı...

 

Küresel borsaların kaderini belirleyecek gösterge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)