E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
31 Ocak 2023 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne moralli başladı. FED toplantısını bekleyen yatırımcılar büyük şirketlerin bilanço raporlarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe yükselişle başladı. Endeksler 2019’dan bu yana en iyi ocak ayı performansına doğru ilerliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 artışla 33.739,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,33 artışla 4.030,95 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,58 yükselişle 11.460,02 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0325 düşüşle %3,505 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre ABD borsalarının bugünkü gündeminde bilanço sezonu vardı. Sanayi devi Caterpillar’In beklenenden düşük gelen bilançosu şirket hisselerinde %4,5’lik düşüşe neden oldu. Buna karşın otomotiv devi General Motors’un beklentilerin üzerinde gelen bilançosu şirketin hisselerine %8,7’lik yükseliş olarak yansıdı.

Yatırımcılar bazı büyük şirketlerin yükselen enflasyona ve yavaşlayan tüketici harcamalarına nasıl cevap vereceğini yakından takip ediyor.

Piyasalardaki bir diğer gündem maddesi ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) bugün başlayan para politikası toplantısı. Yatırımcılar FED’in 25 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakıyor. Ancak FED’in piyasalara ilişkin yorumları çok daha değerli olacak. Zira yatırımcılar faiz artışlarının daha ne kadar devam edeceği veya faiz indirimlerinin ne zaman gerçekleşeceği konusunda ipuçlarını merakla takip ediyor.

ABD hisse senetleri 2023’e hızlı bir başlangıç yaptı. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri ocak ayında sırasıyla %4 ve %1 oranında yükseldi. Üç büyük endeks arasında yıldızı parlayansa %9’luk yükselişe teknoloji endeksi Nasdaq oldu.

CNBC’nin haberine göre, güçlü geçen bir ocak ayı piyasalar için iyi bir işaret olabilir. Carson Group’tan Ryan Detrick Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda S&P 500’ün negatif bir yılın ardından ocak ayında %5 ve üzeri yükseldiği yıllarda endeksin yıl boyunca ortalama %30’luk bir ralli yakaladığını belirtiyor.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Faiz artışlarında rekor yaklaşıyor: Yatırımcılar endişeli

 

Küresel borsalar ayı tuzağında mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)