E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Ocak 2023 - 18:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya pozitif başladı. Ancak uzmanlar hafta içi açıklanacak bilanço rakamlarının borsalardaki yükseliş için önemli bir test olacağını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Bilanço sezonu Wall Street yatırımcıları için en belirleyici faktör oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 artışla 33.447,84 puanda, S&P 500 Endeksi %0,56 artışla 3.994,71 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,20 yükselişle 11.253,85 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0450 yükselişle %3,525 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji devleri Microsoft, Intel ve Tesla hafta içerisinde bilançolarını açıklayacak. Söz konusu bilançolar aynı zamanda S&P 500 Endeksi’nin Ekim 2022’den bu yana sürdürdüğü %10’luk ralliyi de teste tâbî tutacak.

Teknoloji sektörü ABD Merkez Bankası’nın (FED) mart ayından itibaren başlattığı agresif faiz artışlarının ardından oldukça zorlu bir yıl geçirmişti. Amazon, Meta ve Alphabet gibi büyük teknoloji devleri yükselen maliyetleri karşılayabilmek için işçi çıkarmak zorunda kalmıştı.

Bloomberg’ün haberinde göre Morgan Stanley Baş Stratejisti Michael Wilson ABD hisse borsalarında gelişmekte olan yatırımcı algısının zayıflayan ekonomik veriler ve bilançolarla birlikte tersine dönebileceği konusunda uyardı. Baş stratejistin uyarıları S&P 500’deki son ralliyi takip ediyor. Wilson bilanço tahminlerinin aylardır düşmekte olduğunu ve hisse senetlerinin bu düşüşlere göre pahalı göründüğünü belirtiyor.

Miller Tabak+ Baş Borsa Stratejisti Matt Maley konuyla ilgili açıklamasında, “Uzun vadeli faiz oranları hâlâ geçen yılın bu zamanında olduğundan iki kat daha yüksek işlem görürken, 2023 için bilanço tahminleri düşerse, piyasaların ralli yapması şu andakinden bile çok daha zor olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Boğa tuzağı mı, ralli mi?

 

Wall Street borsalarını düşürecek 4 kilit neden

 

Altının kilogramı 1 milyon 176 bin 500 liraya geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)