E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
18 Ocak 2023 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ÜFE verilerinin etkisiyle pozitif başladı. Yatırımcılar enflasyondaki düşüş işaretlerini memnuniyetler karşılıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Gün içerisinde açıklanan ekonomik veriler ABD’deki enflasyonun hâlâ yükselişte olduğunu ve düşüşün devam ettiğini gösteriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 artışla 33.981,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,44 artışla 4.008,40 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,80 yükselişle 11.184,06 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1596 düşüşle %3,390 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’teki ABD’nin aralık ayı üretici fiyat endeksi rakamları etkili oldu. Şirketlerin girdi maliyetlerini ölçen ve gelecek enflasyonun göstergesi olarak da değerlendirilen endeks aralık ayında aylık bazda %0,5 düştü. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler %0,1’lik düşüş bekliyordu. Rakamlar enflasyonun geri çekildiğine inanan ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarını yavaşlatması veya durdurması gerektiğini düşünen yatırımcıları rahatlattı.

CNBC’nin haberine göre yatırım firması AXS ‘in CEO’su Greg Bassuk, “FED, 2022 yılı boyunca enflasyonu dizginlemek için agresif bir şekilde daha yüksek faiz artışlarıyla şahin bir politika benimsemişti. Aralık ayı ÜFE verileri FED’in son zamanlarda çok sıkı hale gelen para politikasını gevşetmesi için iyi bir işaret” dedi.

Bassuk, “FED’in şubat ayında faiz oranlarını tekrar yükselteceği konusunda hâlâ bir fikir birliği olsa da azalan enflasyon rakamları FED’in faiz artırımlarını 2023’te sona erdirmeye başlaması olasılığını destekleyen güçlü bir veri noktasını temsil ediyor” açıklamasında bulundu.

ÜFE açıklamasının ardından ABD Hazinesi tahvil getirileri düştü. Söz konusu tablo Tesla ve Plug Power gibi büyüme odaklı hisse senetlerine bir yükseliş sağladı. Çarşamba günü büyük bir işten çıkarma eylemine başladığını duyuran Amazon’un hisseleri bile %1‘in üzerinde yükseldi.

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde düştü

 

ABD'de perakende satışlar aralıkta beklenenden fazla düştü

 

ABD'de üretici enflasyonu yavaşlamaya devam etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)