E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
18 Ekim 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço dopingiyle toparlanmayı sürdürüyor. Goldman Sachs’ın beklentileri aşan güçlü bilançosunun ardından yatırımcılar pazartesi günkü ralliyi bugün de devam ettiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bilanço sezonunun yoğun gündemiyle birlikte pazartesi günkü yükselişini devam ettirdi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,72 artışla 30.704,06 puanda, S&P 500 Endeksi %1,91 artışla 3.748,10 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,17 yükselişle 10.907,79 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0399 düşüşle %3,976 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre salı günü gelen güçlü bilanço rakamları Wall Street rallisine yakıt sağladı. ABD’nin en büyük bankalarından Goldman Sachs’in hem bilançoda hem de gelirlerde beklentileri aşması bankanın hisselerinde %4’lük bir yükselişin yolunu açtı.

Pazartesi günü Bank of America ve BNY Mellon’dan gelen güçlü bilanço haberlerini bugüne taşıyan Goldman Sach bilançosuyla banka hisselerinin rallisini destekledi. Ayrıca havacılık şirketi Lockheed Martin’in hisse başı kazanç tahminlerinin üzerine çıkarak şirketin hisselerini %3 yükseltti. Havacılık şirketi hisselerindeki yükseliş Wall Street borsalarındaki ralliyi destekleyen unsurlar arasındaydı.

Aktivist yatırım firması Starboard Value’nun Salesforce’taki hisselerini açıklamasının ardından yazılım şirketinin hisseleri %6 yükseldi. Bu yükseliş Dow Jones’taki arıtışı da destekledi.

Zorlu bir haftadan çıkan Dow Jones Endeksi pazartesi günü 551 puan yükselmişti. Aynı gün S&P 500 Endeksi de %2,65 artmıştı. Amazon, Meta Platforms ve Microsoft gibi büyük teknoloji hisselerinin geri dönüşüyle birlikte %3,43 yükselen Nasdaq Endeksi ise geçtiğimiz gün 27 Temmuz tarihinden bu yana en güçlü performansını göstermişti.

Resesyon korkusu ve aşırı agresif merkez bankaları ABD borsalarının son haftalarda yılın en düşük seviyelerine gerilemesine yardımcı oldu. Ancak bilanço sezonunun sağlam bir şekilde başlaması, ekonominin şu anda korkulandan daha iyi durumda olduğuna işaret edebilir.

CNBC’nin haberine göre JPMorgan’ın Küresel Makro Araştırmalar Başkanı Dubravko Lakos-Bujas müşterilerine yaptığı açıklamada, “3. ve 4. çeyrek bilançoları, temellerin dirençli işgücü piyasasından ve Kovid'in yeniden açılmasından aldığını doğrulamalıdır. Özkaynak değerlemesi muhtemelen küresel merkez bankası söylemine ve faiz oranlarına bağlı kalacak ve bu da giderek daha az negatife dönüşecek. 2022’nin ikinci yarısındaki dirençli bilançolar, düşük özkaynak pozisyonu, aşırı olumsuz piyasa duyarlılığı ve daha makul değerlemeler nedeniyle yıl sonuna kadar hisse borsaların pozitif yönlü hazırlandığını görüyoruz. Ancak gelecek yıl için mevcut beklentilere göre daha zorlu bir bilanço zemini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs bilançosunu açıkladı

 

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde arttı

 

Teknoloji devi Microsoft işten çıkarmalara başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)