E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
17 Ekim 2022 - 17:12 borsagundem.com

Wall Street cuma günkü sert düşüşün ardından yeni haftaya umutlu başladı. Sterlinin dolar karşısındaki yükselişinden etkilenen yatırımcılar beklentilerin üzerinde gelen bilançoları değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe sert yükselişle başladı. Dow Jones Endeksi’nin açılışta 600 puana yakın yükseldiği yeni günde yatırımcılar cuma günkü satış dalgasının ardından toparlanmaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,89 artışla 30.194,04 puanda, S&P 500 Endeksi %2,58 artışla 3.675,36 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %3,15 yükselişle 10.646,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0748 düşüşle %3,949 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi son beş haftanın dördünde ekside kapanmıştı. Geçtiğimiz hafta perşembe günü açıklanan ABD enflasyon rakamları borsalarda sert fiyat dalgalanmalarına neden olmuştu. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışı beklentilerini yeniden ayarlamıştı.

Büyük fiyat hareketleri cuma günü borsaları yeni bir dip seviyesine itmişti ve bazı yatırım uzmanları teknik sebeplerden dolayı piyasaların kısa vadeli bir rahatlama rallisine girebileceğine inanıyordu.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley’den Mike Wilson müşterilerine yaptığı açıklamada, “200 haftalık hareketli ortalama, şirketler zor durumda olduklarını tamamen itiraf edene kadar veya bir resesyon resmi hale gelene kadar ciddi bir destek tabanıdır. Her ikisinin gerçekleşmesi de birkaç ay daha sürebilir ve bu taban kısa vadede teknik bir ralliye yol açabilir” ifadelerine yer verdi.

Borsalarda pazartesi günkü ralli İngiltere hükümetinin politika değişikliği ve sterlinin yükselişinden ilham aldı. İngiltere'nin yeni maliye bakanı Jeremy Hunt, planlanan neredeyse tüm vergi indirimlerinin rafa kaldırılacağını açıkladı. Sterlin, ABD Doları karşısında %1 yükseldi.

Bu arada, üçüncü çeyrek bilanço sezonu da tüm hızıyla devam ediyor. Yatırımcılar, ABD şirketlerinin yüksek enflasyon ve resesyon beklentileri karşısında bilanço rehberliklerinde önemli bir aşağı yönlü revizyon yapıp yapmayacağını izliyorlar.

Bank of America gün içerisinde yayınladığı bilanço raporunda beklentileri geride bıraktı. Bankanın hisseleri açılışta %5 yükseldi. BNY Mellon da analist beklentilerini aşan bir bilanço yayınladı ve hisseler de aynı şekilde %5’in üzerinde yükseldi.

Hafta içerisinde Netflix, Tesla ve IBM gibi teknoloji devleri bilançolarını açıklayacak. Johnson & Johnson, United Airlines, AT&T, Verizon ve P&G de bilançoları yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilecek büyük şirketler arasında.

New York Fed imalat endeksi, beklenenden fazla düştü

 

BofA'da Fed etkisi: Net faiz gelirinde rekor artış

 

İngiltere vergi kararını süresiz olarak kaldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)