E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
04 Ekim 2022 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri dördüncü çeyreğin ikinci gününe de yükselişle başladı. Yatırımcılar Credit Suisse hisselerindeki toparlanmayla oluşan pozitif atmosferi ABD borsalarına da taşıdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe ralliyle başladı. Wall Street yatırımcıları bir önceki seansta kaydedilen sert yükselişi devam ettirmeyi hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %2,13 artışla 30.117,98 puanda, S&P 500 Endeksi %2,41 artışla 3.767,06 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,77 yükselişle 11.115,54 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0042 yükselişle %3,640 seviyesinde değerleniyor.

Eylül ayı ve üçüncü çeyrek boyunca borsalarda hakim olan düşüşlerin ardından ABD borsaları pazartesi günü bir rahatlama rallisine başlamıştı. Dow Jones Endeksi 765 puan yükselerek 24 Haziran’dan bu yana en iyi seansını geçirmişti. S&P 500 Endeksi ise %2,6 yükselerek 27 Temmuz’dan beridir en güçlü performansını ortaya koymuştu.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise pazartesi günü düşüşünü hızlandırmış ve %3,615 seviyesine kadar gerilemişti. 10 yıllık tahvil getirileri geçtiğimiz hafta ise %4 seviyesindeydi.

Avrupa borsalarında Credit Suisse hisselerinin %4 yükselmesi borsalardaki yatırımcı duyarlılığını destekledi. Hafta başında bankanın finansal sağlığına ilişkin tartışmalar küresel finansın gündemine yerleşmişti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre sosyal medyadan yayılan spekülasyonlara rağmen İsviçre bankasının gerçek anlamda iflas edebilmesi için 96 milyar İsviçre Frankı değerindeki varlığı daha yok etmesi gerekiyor.

CNBC’nin haberine göre UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Hafele, ABD borsalarına ilişkin açıklamasında “Eylül ayında %9'dan fazla düştükten ve Cuma günkü kapanış itibariyle yıllık düşüşünü yaklaşık %25'e çıkardıktan sonra, S&P 500'ün aşırı satışa uğradığını düşünüyoruz. Buna ek olarak, geçen haftaki satış baskısının bir kısmı, çeyrek sonu yeniden dengelemesinden kaynaklanmış olabilir” ifadelerine yer verdi.

Hafele, “Hisse senetlerine yönelik duyarlılık halihazırda çok zayıfken, periyodik toparlanmalar bekleniyor. Ancak öncelikle enflasyon ve politika faizleri etrafındaki beklentilerden kaynaklanan sebeplerden dolayı piyasaların yakın vadede volatil kalması muhtemeldir” açıklamasında bulundu.

Faizlerdeki artış borsaya talebi azaltacak

 

Credit Suisse gerçekten iflas edebilir mi?

 

Yaklaşan resesyon tarihin en kötüsü olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)