E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Eylül 2022 - 17:07 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları endekslerin son 2 yılın en düşük seviyesine ulaşmasının ardından yeni günde yaralarını sarıyor. Dow Jones Endeksi pazartesi günü döviz piyasasındaki çalkantılar sonrasında ayı piyasasına girmişti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe yükselişle başladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri dün ulaştıkları son iki yılın en düşük seviyesinden yükseldi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,18 artışla 29.607,30 puanda, S&P 500 Endeksi %1,54 artışla 3.711,17 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,02 yükselişle 11.021,41 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0272 düşüşle %3,892 seviyesinde değerleniyor.

İngiltere Sterlini hafta başında dolar karşısında rekor bir düşüş kaydetmesinin ardından sınırlı da olsa toparlandı. Sterlin %1’in üzerinde yükselerek 1,087 dolara kadar ulaştı. Sterlin pazartesi günü 1,0382 dolara kadar gerilemişti.

ABD Hazinesi tahvil getirileri de zirve noktasından uzaklaştı ve piyasa duyarlılığını artırdı. 10 yıllık ABD hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde 5 baz puana kadar gerileyerek %3,82’yi gördü.

ABD Merkez Bankası (FED) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans, merkez bankasının enflasyonla mücadele için faiz oranlarını aşırı hızlı bir şekilde artırması konusunda bazı endişeleri olduğunun sinyallerini verdi. Evans’ın açıklamaları son dönemde fiyat artışlarına karşı sert bir duruş sergileyen diğer FED üyelerine tezat oluşturuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD hisse senetlerinde 5 gün art arda gelen düşüşlerin sonrasında S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün 2020’den bu yana en düşük seviyesine ulaşmıştı. Dow Jones Endeksi ise yine pazartesi günü 300 puanın üzerinde düşerek ayı piyasasına girmişti. Son zirvesine göre %20’nin üzerinde düşen 30 hisseli endeks aynı zamanda 2020 sonundan bu yana en kötü kapanış puanını kaydetti.

CNBC’nin haberine göre teknik göstergeler ABD borsalarındaki satış dalgasının tarihi seviyelere ulaştığını gösteriyor. Bespoke Investment Group'a göre, S&P 500 için 10 günlük yükseliş-düşüş çizgisi göstergesinde (Piyasa yükselişine veya düşüşüne katılan hisse senetlerinin sayısını ölçmek için yatırımcılar tarafından kullanılan bir teknik gösterge) düşüş çizgisi rekor bir seviyeye ulaştı. Bu tablo pazar genişliğinin en az 32 yılın en kötü seviyesinde olduğu anlamına geliyor.

ABD borsalarındaki en son satış dalgası, FED’in agresif tutumu ve yükselen faiz oranları da dahil olmak üzere çeşitli katalizörlerle tetiklenmişti. Ekonomideki karmaşa aynı zamanda döviz piyasalarına da sıçramıştı. Pazartesi günü, İngiliz sterlini dolar karşısında rekor bir seviyeye geriledi ve Atlantik'in her iki yakasındaki yatırımcılar gerginleşti.

Varlık yönetimi firması AlphaTrAI’ınBaş Yatırım Sorumlusu Max Gokhman döviz piyasalarındaki hareketliliklerin ardından ABD borsalarının düşüşe geçmesi ile ilgili “ABD'li yatırımcılar genellikle böyle şeyleri çok fazla umursamazlar, özellikle de son zamanlarda. Tüm bunlar bana şimdilerde yatırımcıların eskisinden çok daha fazla bir korkunun etkisinde olduğunu söylüyor. Bu da gerçekten dipte olduğumuz bir teslimiyet anına yol açacaktır” ifadelerine yer verdi.

Salı günü, S&P Case-Shiller Endeksi, konut fiyatlarının Temmuz ayında endeks tarihindeki en hızlı oranda yavaşlamaya devam ettiğini gösterdi. Wall Street, FED’in altı ay süren enflasyon mücadelesinin ekonomiyi resesyona iteceği konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor.

Powell'dan kriptolar için daha iyi düzenleme yapılması çağrısı

 

ABD'de konut fiyatlarında artış hızı yavaşladı

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri beklenenden az düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)