E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
21 Eylül 2022 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED’in karar gününe yükselişle başladı. Piyasa çevrelerinde 75 baz puanlık faiz artışı ve FED Başkanı’nın şahin açıklamalara yer vermemesi halinde endekslerde kısa vadeli rahatlama rallisi yaşanabileceği tartışılıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın yükselen enflasyonu kontrol altına alabilmek için yapmaya hazırlandığı yeni agresif faiz artışını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,72 artışla 30.926,23 puanda, S&P 500 Endeksi %0,65 artışla 3.880,99 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,42 yükselişle 11.473,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0145 düşüşle %3,550 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasa çevreleri büyük oranda ABD Merkez Bankası’nın (FED) üçüncü kez üst üste 75 baz puan faiz artışı gerçekleştirmesini beliyor. Ağustos ayında beklentilerin üzerinde gelen ABD tüketici fiyat endeksi rakamları ve FED yöneticilerinden gelen şahin yorumlar geçtiğimiz haftalarda hisse senetleri üzerinde baskı yarattı. FED’in enflasyonla olan savaşını devam ettirmesi borsaları üzerindeki baskının da artacağı yönünde yorumlara sebep oldu.

Yatırımcılarsa FED’in uzun vadeli projeksiyonlarına ve FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışlarının sınırı ve ekonomiyi nasıl etkileyeceği üzerine yapacağı yorumlara odaklandı.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research’ten Chris Senyek müşterileriyle paylaştığı notta, “Bizim düşüncemiz, FED’in 75 baz puan faiz artırması ve Powell'ın şahin söylemini daha da artırmaması halinde piyasaların kısa ömürlü bir rahatlama rallisi için pozisyon alabileceği yönünde. Bununla birlikte, orta vadeli düşüş beklentimizi değiştirmek zorunda kalacağımızı tahmin etmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

ABD'de mortgage faizi 14 yılın zirvesinde

 

Powell’ın açıklamaları faiz artışından daha önemli

 

4 soruda FED’in kritik eylül toplantısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)