E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Eylül 2022 - 16:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri fırtınalı bir salı gününün ardından yeni güne toparlanma arayışıyla başladı. Yatırımcıların gündeminde ise hâlâ ağustos ayında yüksek gelen enflasyonun FED politikalarına olası etkisi var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün Haziran 2020’den bu yana görülen en sert satış dalgasının ardından yeni günde yaralarını sarmaya çalışıyor. Yatırımcılar geçtiğimiz gün ağustos ayı enflasyon rakamlarının ardından daha az şahin bir FED ihtimalinin kaybolmasıyla tüm finansal piyasaları kasıp kavuran bir düşüşle karşı karşıya kalmıştı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,28 artışla 31.191,41 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 3.9743,31 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,10 yükselişle 11.943,31 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0244 yükselişle %3,439 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasaların gündeminde hâlâ geçtiğimiz gün açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamları bulunuyor. Endekslerdeki sert satış dalgasını tetikleyen ağustos ayı tüketici fiyat endeksi rakamları, aylık bazda %0,1’lik enflasyon artışını işaret etmişti. Beklentilerse enflasyonun aylık bazda %0,1 oranında düşeceği yönündeydi. Yıllık bazda, enflasyon temmuz ayındaki yüzde 8,5'ten yüzde 8,3'e geriledi. Ancak bu rakam Wall Street ekonomistlerinin öngördüğü yüzde 8,1'den daha yüksekti.

Aylık enflasyondaki artışın petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen gelmesi yatırımcıları endişelendiren bir diğer önemli ayrıntı oldu. Söz konusu tablo aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (FED) 75 baz puanın üzerinde bir faiz artışı yapabileceği yönünde spekülasyonlara da yol açtı.

UBS Küresel Servet Danışmanlığı Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, “Salı günkü satışlar, sürdürülebilir bir rallinin enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair net kanıtlar gerektireceğini hatırlatıyor. Makroekonomik ve para politikası belirsizliğinin artmasıyla birlikte, önümüzdeki aylarda piyasaların volatil kalmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz gün Dow Jones Endeksi’ndeki 30 hisse senedinin tamamı düşüş, S&P 500’teki tüm sektörler aşağı yönü göstermişti. Düşüşlere iletişim hizmetleri sektörü öncülük etmişti. Ortalama %5,6 düşüş kaydeden sektör günü şubat ayındaki en kötü günü seviyesinde bitirdi. Netflix ve Meta Platforms gibi büyük teknoloji hisseleri sırasıyla %7,8 ve %9,4 düşmüştü. Açılışta bu iki hissenin sırasıyla %0,52 ve %0,79 düşüşlerle değer kaybetmeyi sürdürdüğü görülüyor.

Cramer satış dalgasına katılmıyor

 

ABD'de ÜFE gerilemeye devam ediyor

 

Wall Street’te 2022’nin en karanlık günü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)