E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
12 Eylül 2022 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED öncesi son enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya güçlü başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları oldukça kritik ekonomik verilen paylaşılacağı yeni haftaya yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,63 artışla 32.352,66 puanda, S&P 500 Endeksi %0,75 artışla 4.097,97 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,75 yükselişle 12.202,84 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0371 düşüşle %3,277 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik eylül ayı toplantısı öncesindeki son haftaya enflasyon verilerine odaklanarak başladı. Uzmanlar para politikası toplantısından yükselen enflasyonla mücadele amacıyla 75 baz puanlık faiz artışı kararının çıkmasını bekliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar enflasyon yavaşladıkça gelecekteki faiz artışlarının daha küçük olabileceği inancını taşıyorlar. Ancak FED Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada enflasyonu düşürme konusuna “güçlü bir şekilde bağlı” olduklarını söylemişti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen hafta ABD Doları’nın son rallisini durdurmaya yardımcı olacak kendi büyük faiz artırımını açıkladı. 75 baz puanlık faiz artışı ECB tarihinde ikinci kez yaşanıyor.

CNBC’nin haberine göre Citi Stratejisti Ebrahim Rahbari, müşterilere gönderdiği bir notta, "Hisse senedi fiyatlarındaki rahatlamayı ve dolardaki son büyük çaplı düzeltmenin haftaya kadar devam edeceğini görüyoruz. Zira piyasalar merkez bankası şahinliğini kısa vadeli zirve olarak görüyor ve nispeten savunmacı konumlanıyor" dedi.

Bu hafta, yatırımcılar Salı günü yayınlanması planlanan ABD Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi raporunu dört gözle bekliyorlar. Rapor, FED’in eylül toplantısı öncesinde göreceği enflasyona ilişkin son verilerden biri. ABD perakende satışlar ve sanayi üretimi raporları perşembe günü açıklanacak.

Parasal sıkılaşma borsalar için ne anlama geliyor?

 

Emtia piyasasında ibre yukarı çevrildi

 

Dolarda kısmi düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)