E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
12 Ağustos 2022 - 17:02 borsagundem.com

Hafta içerisinde açıklanan enflasyon verilerinin ardından kamçılanan Wall Street endeksleri haftayı yükselişle kapatma yolunda ilerliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları aylardır inatla yükselen enflasyonun pik noktasına ulaştığı umuduyla üst üste dördüncü haftayı kazançla bitirmeyi hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,41 artışla 33.473,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 artışla 4.227,39 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,54 yükselişle 12.848,79 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0400 düşüşle %2,847 seviyesinde değerleniyor.

S&P 500 Endeksi hafta boyunca %2 yükseldi ve Kasım 2021'den bu yana haftalık bazda en uzun yükseliş serisine doğru ilerliyor. Dow Jones Endeksi hafta boyunca %2 yükselirken, Nasdaq Endeksi ise %1,5 arttı. Nasdaq Endeksi de dört haftayı üst üste pozitif bitirme yolunda.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları bu hafta enflasyon kanadından gelen olumlu gelişmeleri satın aldı. ABD temmuz ayı tüketici fiyat endeksi rakamları düşen enerji fiyatları sayesinde aylık bazda sabit kaldı. Manşet enflasyon ise yıllık bazda %9,1’den %8,7’ye geriledi. Üretici fiyat endeksi sürpriz bir düşüş gösterdi. İthalat fiyatları da beklenenden fazla düştü.

CNBC’nin haberine göre Oppenheimer Baş Stratejisti John Stoltzfus, “İstihdam rakamlarının bu hafta bize gösterdiklerine ve özellikle TÜFE ve ÜFE'nin bu hafta bize gösterdiği tabloya bakarak genel olarak bilançolar için oldukça iyi çalışabilecek bir ortamı görüyoruz. Genel manzarada birçok zorluk hala mevcut olsa da temel göstergeler gerçekten de daha iyi hale geliyor” dedi.

Bu hafta gerçekleşen ralli Wall Street endekslerini haziran ortasındaki en düşük seviyesinden bir miktar daha yükseltti. Söz konusu dönemdeki dip seviyelerine göre S&P 500 Endeksi %14,7, Dow Jones Endeksi %11,5 ve Nasdaq Endeksi %20 oranında yükseldi.

Yatırımcılar ekonomi cephesinde bugün geç saatlerde açıklanacak tüketici duyarlılığı verilerini bekliyor.

GameStop mağduru hedge fonuna SEC soruşturması

 

Fed'den 50 baz puan faiz artırımı beklentisi arttı

 

Piyasalarda pozitif seyir devam edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)