E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
10 Ağustos 2022 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri beklenenin aşağısında gelen enflasyon rakamlarıyla ralli yapıyor. Yatırımcılar enflasyondaki düşüşün devam etmesiyle FED’in faiz artışlarını yavaşlatabileceğini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları beklenenden çok daha iyi gelen enflasyon rakamlarının ardından yeni güne sert yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,50 artışla 33.266,21 puanda, S&P 500 Endeksi %1,66 artışla 4.190,75 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,06 yükselişle 12.750,92 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0639 düşüşle %2,721 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerindeki sert yükseliş ABD tüketici fiyat endeksi rakamlarının açıklanmasının ardından gerçekleşti. ABD Temmuz ayı manşet enflasyonu yıllık bazda %8,5 yükseldi ve aylık bazda Haziran ayına göre sabit seyirle ilerledi. Dow Jones’un anketine göre ekonomistler yıllık bazda %8,7 yıllık bazda ise %0,2’lik artış bekliyordu.

Gıda ve enerji fiyatları gibi değişken kalemlerin dışarıda bırakıldığı çekirdek enflasyon da beklenen seviyenin altında yükseldi.

Söz konusu rapor ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışı hamleleri konusunda kritik önem taşıyor. FED yıl başından bu yana kontrolsüz biçimde yükselen enflasyonu kontrol altına almak için faiz artışı stratejisini benimsemişti. Bu tablo ABD borsalarında teknoloji hisseleri başta olmak üzere tüm sektörlerde sert düşüşlere neden olmuştu.

CNBC’nin haberine göre sermaye yönetim şirketi Quadratic’in Kurucusu Nancy Davis, “Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki yavaşlama, özellikle enflasyonun geçici olduğu konusunda ısrar ettiği için FED için büyük bir rahatlama olabilir. Zira bu düşünce yanlıştı. Azalan enflasyon baskılarını görmeye devam edersek, ABD Merkez Bankası parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatmaya başlayabilir” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Ayı piyasasında kazanmanın anahtarı

 

ABD’de mortgage faizleri yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)