E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Temmuz 2022 - 17:16 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Haftayı yükselişle tamamlamaya odaklanan yatırımcılar Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verilerini izleyecek


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar haftayı sınırlı miktarda kazançla tamamlamayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,78 artışla 31.278,39 puanda, S&P 500 Endeksi %1,06 artışla 3.885,91 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,53 yükselişle 11.535,81 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0157 yükselişle %2,951 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde Perşembe günü yükselişlerine enerji hisseleri liderlik etti. Petrol fiyatlarındaki toparlanmayla birlikte Chevron hisseleri %2,5 Exxon hisseleri %3’ün üzerinde yükseldi. Emtia hisselerinin yükselmesiyle birlikte maden şirketi Freeport-McMoRan’ın hisseleri %6,6 metal üretim firması Nucor’un hisseleri %5 değer kazandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung hafıza çiplerinin satışları sayesinde bilançosunda %11’lik kâr artışı elde etti. Şirketin getirileri %21 yükseldi. Samsung’un bilanço haberinin ardından ABD’de işlem gören çip şirketleri AMD ve Nvidia’nın hisseleri sırasıyla %4 ve %3 yükseldi.

Ekonomi cephesinde, ilk işsizlik maaşı başvuruları ve devam eden başvuruların her ikisi de geçen hafta hafif de olsa arttı. Mayıs ayında ABD’nin ticaret açığı 85,5 milyar dolar ile beklenenden biraz yüksek geldi. Ancak aydan aya bakıldığında ticaret açığında düşüş gözlemleniyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın resmi tarım dışı istihdam raporu Cuma günü açıklanacak.

CNBC’nin haberine göre Credit Suisse’in ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Jonathan Golub müşterileriyle paylaştığı piyasa notunda, Cuma günkü istihdam raporunun büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Golub teknoloji sektöründe işten çıkarmalar ve işe alımların durdurulması gibi haberler ve istihdam bileşenlerine ilişkin ISM anketleri gibi olumsuz göstergelere dikkat çekti.

Çarşamba günü, S&P 500 Endeksi ABD Merkez Bankası’nın Haziran ayı toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından üst üste üçüncü yükselişini gerçekleştirdi. Merkez bankası yetkilileri, 26-27 Temmuz toplantısında 50 veya 75 baz puanlık yeni bir faiz artışının "muhtemelen uygun olacağını" söyleyerek enflasyona karşı sergilediği sert bir duruşunu tekrarladı.

Faiz artışları Wall Street’te resesyon endişelerini artırıyor. Resesyon beklentilerine yönelik piyasalar için asıl belirleyici değişkense bilanço sezonunda şirketlerin açıklayacağı rakamlar olacak.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin aksine arttı

 

Hava yolunu kullanan yolcu sayısı 75 milyonu aştı

 

Video oyun endüstrisi daralıyor

 

Enflasyon dönemlerinin yıldızı temettü hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)