E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
24 Haziran 2022 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street borsaları yılın ilk yarısının son haftasını pozitif tamamlama hedefinde. Hafta boyunca pozitif ortalama kaydeden ve yeni güne yükselişle başlayan endeksler üç haftadır devam eden kayıpları sonlandırabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Cuma gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar yılın oldukça zorlu geçen ilk yarısını pozitif bir haftayla kapatmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,03 artışla 30.994,68 puanda, S&P 500 Endeksi %1,30 artışla 3.845,12 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,75 yükselişle 11.428,57 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0039 yükselişle %3,094 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarındaki yükselişler hisse senetleri piyasalarının bu hafta en azından kısa vadede bir miktar istikrar elde etmesinin ardından geldi. Hafta boyunca S&P 500 Endeksi %4, teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi %5, Dow Jones Endeksi ise %3 yükseldi.

Üç büyük endeks de üç haftadır devam ettirdiği düşüş serisini sonlandırıyor.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian piyasalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu bir rahatlama göstergesi. Zorlu bir haftadan, zorlu altı haftadan, zorlu bir yıldan sonra bir rahatlama rallisi gerçekleştiriyoruz ve bu gerçek anlamda hoş karşılanıyor” ifadelerine yer verdi.

Baş ekonomist yine de tahvil piyasalarındaki endişe verici sinyallerin görüldüğünü belirtiyor. El-Erian’a göre tahvil piyasalarındaki fiyatlamalar ABD Merkez Bankası’nın enflasyon karşısında daha agresif bir politikaya geçmesiyle “daha yüksek resesyon riskini” gösteriyor.

El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasa, ‘Dikkatli olun’ diyor zira ekonomi sadece ABD’de değil dünyanın her tarafında zayıflıyor. Bu sebeple borsada ve tahvil piyasasında iki farklı anlatı oluştu. Bununla birlikte kilit sorun bir kez daha FED’in tahvil piyasalarına değil tahvil piyasasının FED’e liderlik ettiği konusu” ifadelerine yer verdi.

Endekslerde bugün en çok dikkat çeken hareketlilik Meta ve Netflix gibi büyük teknoloji hisselerindeki yükselişler oldu. Facebook’un çatı şirketi Meta’nın hisseleri %5,27 yükselişle, Netflix hisseleri %3,73 artışla yeni güne başladı.

ABD’nin resesyona girmekte olup olmadığı tartışmaları devam ederken gün içerisinde açıklanacak ekonomik veriler yatırımcıların gündeminde olacak. Gün içerisinde yayınlanacak yeni konut satış verileri ve Michigan Üniversitesi'nin Haziran ayına ilişkin nihai tüketici duyarlılığı raporu yatırımcıların odağında.

Kripto paralar yükselişe geçti

 

Yatırımcılar dipten alırken nelere dikkat etmeli?

 

JPMorgan’dan boğa piyasası tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hadi lan ordan25 Haziran 2022 12:18

    YANGINI KONTROL ALTINA ALDILAR,BRAVO!!!ZATEN YANACAK AĞAÇ DA KALMAMISTI.TEBRÜKLER!ALMANYA BİZİ KISKAN LÜTFEN!