E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Haziran 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni yüne alıcılı başladı. Yatırımcılar FED Başkanı Powell’ın ABD Kongresi’ndeki açıklamalarını değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ABD Kongresi’ne yaptığı açıklamaların ardından yükselişe geçti. Powell hızla artan faiz oranlarının resesyon tehlikesini artırdığı konusunda uyardı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,60 artışla 30.665,28 puanda, S&P 500 Endeksi %0,57 artışla 3.781,25 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,57 yükselişle 11.116,03 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1250 düşüşle %3,038 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar son dönemde riskli yatırımlarda satış dalgasını desteklediler. Söz konusu karamsar havanın en önemli sebebi ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) 40 yılın zirvesindeki ABD enflasyonunu kontrol altına almaya çabalarken ekonomiye zarar vereceği yönündeki endişelerdi.

Yatırımcılar FED’in ‘yumuşak iniş’ olarak adlandırılan politikasını gerçekleştireceğine dair iyimserliğini azalttı. Yükselen faiz oranları ABD ekonomisinin resesyona gireceği yönündeki endişeleri destekledi.

Powell Çarşamba günü ABD Kongresi’ne yaptığı açıklamada ekonomide bir resesyonun mümkün olduğunu ve yumuşak inişin “çok zorlu” olacağını söyleyerek riskleri kabul etti. Powell, Perşembe günü ABD Kongresi önünde ifade vermeye devam edecek.

Wall Street Journal’ın haberine göre varlık danışmanlığı şirketi SPI Asset Management’ın Yönetici Ortağı Stephen Innes piyasalara ilişkin yorumlarında, “Piyasalar şu anda fazlasıyla değişken durumda. Borsanın hiçbir şekilde yükseliş bölgesine girdiğini sanmıyorum” ifadelerine yer verdi.

ABD Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz hafta 229 bin yeni işsizlik maaşı başvurusu yapıldığını açıkladı. İstihdam piyasasında olası bir zayıflığın ilk göstergelerinden olarak bilinen rakamlara göre ABD’de işsizlik halen tarihin en düşük seviyelerinde.

Tahvil piyasalarında ise ABD Hazinesi tahvil getirileri iki gündür geriliyor. Ancak on yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri halen bir yılın en yüksek seviyelerine yakın kaldı. ABD Doları ise rakibi para birimlerine karşı %0,1 oranında yükseldi.

ABD'nin cari açığı yüzde 29,6 arttı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden az düştü

 

Altının kilogramı 1 milyon 24 bin liraya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)