E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
17 Mayıs 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street borsaları haftalardır süren düşüşlerin ardından Salı günü önemli bir sıçramayla güne başladı. Powell’ın açıklamalarını bekleyen yatırımcılar, Buffett’ın milyar dolarlık yatırım hamlelerini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe sert yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları ayı piyasası sınırlarından kurtulmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,93 artışla 32.522,68 puanda, S&P 500 Endeksi %1,40 artışla 4.064,23 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,29 yükselişle 11.930,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0777 yükselişle %2,958 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları Salı günü kaydettiği sıçrama haftalardır süren sert kayıpların ardından toparlanma yönündeki en son girişimi işaret ediyor. S&P 500 Endeksi son 6 haftadır haftalık bazda düşüş gösteriyor. Söz konusu tablo 2011 yılından beridir görülenlerin en uzun seriyi işaret ediyor. Dow Jones Endeksi ise 7 haftadır üst üste düşüş gösteriyor. Bu, endeksin 2001 yılından bu yana en uzun süren haftalık düşüş serisi anlamına geliyor. Yıl başından bu yana S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri sırasıyla %15,9 ve %11,3 oranında düşüş gösterdi.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi Vital Knowledge’dan Adam Crisafulli, “Bunun da ötesinde, yatırımcılar ABD hisse senetlerinde üç gün üst üste nispeten normal ve sıkıcı fiyat hareketleriyle teşvik edildi. Bu da son birkaç haftayla keskin bir tezat oluşturdu” ifadelerine yer verdi.

Yeni işlem gününde finans hisselerinin yükselişi dikkat çekti. Borsagundem.com’da da yer alan habere göre ünlü yatırımcı Warren Buffett CitiGroup’un 3 milyar dolarlık hissesini satın aldı. Söz konusu hamle bankanın hisselerinde sert yükselişe yol açtı. Son 12 aydır neredeyse %40 düşen ve diğer finans hisselerinden daha zayıf bir performans gösteren Citi hisseleri yeni güne %6’nun üzerinde yükselişle başladı.

Buffett 3 milyar dolarlık Citi hissesi aldı

Citi haberinin ardından diğer bankaların hisselerinde de yükseliş görüldü. Bank of America ve JPMorgan Chase hisseleri %1 yükseldi.

Buffett’ın 2,6 milyar dolar hisse alımı haberinin ardından Paramount Global hisseleri de %10 değer kazandı.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon planları hakkında konuşacak olan FED Başkanı Jerome Powell'ın yorumlarını takip ediyor.

Ekonomik cephede ise perakende satış rakamları beklendiği gibi geldi. ABD Nüfus Sayımı Bürosu'na göre, perakende sektöründeki tüketici harcamaları Nisan ayında %0,9 arttı. Harcamalar otomotiv sektörü hariç %0,4 yükseldi.

Enflasyon endişeleri hisse senetleri yatırımcıları için en büyük endişelerden biri olmayı sürdürüyor. Bazı yatırımcılar ekonominin nihayetinde bir resesyona girebileceğinden endişe duyuyorlar.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü Başkanı Darrell Cronk, Pazartesi günü paylaştığı bir yatırımcı notunda, “Net bir şekilde geciken ekonomik döngü göstergelerine şahit oluyoruz ve bu süreçte ekonomik büyümenin daralması veya bir resesyon riski bu yılın ilk dört buçuk ayında istikrarlı bir şekilde artıyor. Şimdilerde ise bir resesyonun bu yılın sonunda ve bir sonraki yılı başlangıcında gerçekleşmesi ihtimalini temel ekonomik durum haline getiren bir olasılık seviyesine geçmeye başlıyoruz” dedi.

Wall Street bankasının notunda ekonomideki bir daralmanın “ılımlı düzeyde ve muhtemelen kısa ömürlü” olmasının öngörüldüğü de belirtildi.

Küresel borsalarda dengeler tersine döndü

 

El-Erian: Doların yükselişi küresel bir tehdit

 

Piyasalarda gözler Powell'a çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)