E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
01 Nisan 2022 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son ve ikinci çeyreğin ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar piyasalara ilişkin pozitif verileri ve tahvil piyasalarındaki dengesizlikleri değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ikinci çeyreğin ilk gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar haftanın son işlem gününde tahvil piyasalarındaki resesyon endişesine sebep olan hareketliliği takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,32 artışla 34.787,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 artışla 4.546,19 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,42 yükselişle 14.280,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1067 yükselişle %2,446, 2 yıllık ABD Hazine getirileri ise %0,106 yükselişle %2,448 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street borsaları yılın ilk çeyreğini negatif seviyede bitirmesine karşın Cuma gününe piyasalara ilişkin pozitif sinyallerle başladı. İlk çeyreğin gözden düşen hisselerinden olan çip üreticisi AMD ve video akış hizmetleri şirketi Roku nisan ayına %1’in üzerinde yükselişlerle başladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın geçtiğimiz gün stratejik petrol rezervlerini serbest bırakacağını açıklamasının ardından ABD Batı Teksas ham petrolü varil fiyatları 100 doların altına düştü. Yıl boyunca yükselen enerji fiyatları Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonucu oluşan arz kriziyle birlikte yükselişini hızlandırmış ve ekonomik büyümeyi tehdit edecek hale gelmişti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar ABD ekonomisinin 431.000 yeni istihdam eklediğini gösteren Mart ayı resmi istihdam raporunu da değerlendiriyor. Rakamlar, ekonomistlerin genel tahmini olan 490.000'in altında, ancak aşağı uçtaki beklentilerin bir kısmının üzerinde gerçekleşti.

Yatırım danışmanlığı şirketi Premier Miton Investors’ın Yatırım Yöneticisi Neil Birrell CNBC’deki açıklamasında, “ABD'de bazı duyarlılık göstergeleri yanlış yöne işaret ederken istihdam verileri de beklenenden daha zayıf geldi. Ancak bu zayıflık birçok kişinin korktuğu kadar kötü değildi. İş ilanları hala doldurulmaya devam ediyor ve ücret artışları da sağlam kalmayı sürdürüyor. Bu da ekonominin iyi durumda olduğunu gösteriyor. Şimdilik durum bu. Kilit nokta, faiz oranlarının yükselmesinin ve büyümenin yavaşlamasının iş piyasası ve geniş ekonomi üzerindeki etkisi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Hisse senetleri tahvil piyasasından gelen olumsuz verileri de sindirmeye çalışıyor. 2 yıllık ABD Hazinesi Tahvilleri 2019’dan bu yana ilk kez 10 yıllık ABD Hazinesi getirilerinden daha yüksek seviyede.

Bazı yatırımcılara göre tahvil piyasasındaki bu tablo muhtemel bir resesyonun ilk işaretlerinden olabilir. Yine de ters getiri eğrisi olarak bilinen bu durumun resesyonu ne zaman getireceği tam olarak bilinmiyor. Bu tip öngörülere bağlı bir resesyon tarihsel istatistiklere göre bir yıl veya daha uzun bir sürede gerçekleşebilir.

Jim Cramer: Borsalar dip noktasını çabuk bulacak

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı

 

Charlie Munger: Z Kuşağı’nın zenginleşmesi çok zor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)