E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Mart 2022 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Ukrayna ile Rusya arasında barış umutlarının yeşermesiyle birlikte yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcıların dört gözle takip ettiği ateşkes görüşmeleri İstanbul’da gerçekleştiriliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Küresel yatırımcıların gözü kulağı Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Türkiye’de gerçekleştirdiği ateşkes görüşmelerinde.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,01 artışla 35.309,36 puanda, S&P 500 Endeksi %0,85 artışla 4.614,27 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,22 yükselişle 14.530,11 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0477 düşüşle %2,417 seviyesinde değerleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşında ateşkese yönelik artan umutlar, Salı gününde yatırımcı duyarlılığını pozitif yönde etkiledi. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin gün içerisinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki askeri faaliyetleri "büyük ölçüde" azaltacağını söyledi.

İşgal sırasında yükselişe geçen ABD Batı Teksas ham petrolünün fiyatı %5'ten fazla düşerek varil başına 100 doların altına geriledi.

Tüm bu pozitif gelişmelere rağmen her iki taraf da son günlerde anlaşmaya yakın olmadıklarını belirtiyorlar. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen müzakereler öncesinde yaptığı açıklamada, "her şey kararlaştırılmadıkça hiçbir şey üzerinde uzlaşılamayacağını" söyledi.

Dow ve S&P 500 endeksleri üç seanstır art arda pozitif seyrediyor. S&P 500 Endeksi 14 Mart'tan bu yana %10'dan fazla bir geri dönüş gerçekleştirdi.

CNBC’nin haberine göre All Star Charts Yatırım Stratejisti Willie Delwiche, müşterileriyle paylaştığı bir notta, “Tam olarak yüzeysel bir değişiklik olmasa da hisse senetleri zayıf geçen bir ilk çeyreğin acısının bir kısmını çıkarıyor. Bir varlık sınıfı olarak hisse senetleri için asıl soru, Mart ayında görülen iyileşmenin etkileyici bir sıçramayı mı kısa süreli bir yükselişi mi, yoksa endeksleri yeni rekor yükseklere taşıyabilecek genişletilmiş bir rallinin başlangıcı mı olduğudur” ifadelerine yer verdi.

Tahvil piyasalarında Pazartesi günü 2006 yılından bu yana ilk kez 5 yıllık ABD Hazinesi bonolarının 30 yıllık ABD Hazinesi tahvillerinin yukarısında getiri sağladı. Tahvil piyasalarındaki bu değişim piyasalarda resesyon korkularını da beraberinde getirdi. Ekonomistlerse söz konusu resesyon işaretleri için daha çok 2 yıllık ve 10 yıllık ABD Hazinesi varlıklarını izliyor.

UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, "Temel pozisyonumuz, ABD ekonomisinin bir resesyondan kaçınarak hisse senetleri için sürekli bir düşüş trendi tehdidini azaltabileceği yönündedir. Bu nedenle, yatırımcılar pay piyasalarından çıkmak gibi aşırı tepki vermeden daha yüksek faiz oranlarına hazırlıklı olmalıdır” ifadelerine yer verdi. Haelefe yüksek faiz dönemlerinde daha iyi performans gösteren değerinin altındaki hisselerin ve finans hisselerinin bu süreçte tercih edilebileceğini açıkladı.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Ukrayna heyetinden görüşme sonrası ilk açıklama

 

Hong Kong Borsası'ndan yeni dijital varlık işlem platformu hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)