E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
11 Mart 2022 - 18:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Cuma gününe alıcılı başladı. Haftalık bazda üst üste kayıp veren yatırımcılar Ukrayna-Rusya savaşında ateşkes umudunun artmasını değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son gününe yükselişle başladı. Ancak Dow Jones Endeksi 5 haftadır üst üste haftalık bazda kayıp vermeye hazırlanıyor. Yatırımcılar Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes müzakerelerinin sonuç vermesini bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,70 artışla 33.407,55 puanda, S&P 500 Endeksi %0,44 artışla 4.278,19 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,23 yükselişle 13.160,13 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0080 yükselişle %2,002 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Cuma günü hisse senetlerinde görülen yükselişe rağmen ABD borsaları haftalık kayıplarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Rusya-Ukrayna savaşının finansal piyasalardaki olumsuz etkilerinin sürmesi nedeniyle Dow Jones Endeksi ani bir ralli gerçekleştirmezse beşinci kez haftalık bazda düşüş gösterecek.

Hafta başından bu yana Dow Jones Endeksi %0,6 oranında düştü ve 5 haftadır üst üste negatif getiriyle kapanıyor. Bu arada haftalık bazda S&P 500 Endeksi yüzde 1, Nasdaq Endeksi ise yüzde 0,8 civarında düşüş gösterdi.

Cuma günü itibariyle Dow Jones Endeksi’ndeki yükselişte Boeing ve Goldman Sachs hisselerinde görülen yükselişler etkili oldu. Bank of America Menkul Kıymetler’in Hisse Senetleri ve Kantitatif Varlıklar Stratejisti Savita Subramanian CNBC’deki açıklamasında, “S&P 500 Endeksi’nin zirveden %12 oranında düşmesi borsalardaki köpüğün alındığını gösteriyor. Hisse senetleri yoğunlukla jeopolitik şokları değerlendiriyor. S&P 500 Endeksi Rusya-Ukrayna manşetlerinin ortaya çıktığı Şubat ayı başından bu yana zirveden %9 düştü. Bu durum jeopolitik olaylar sebebiyle gerçekleşen yüzde 7-8 civarındaki tipik düşüşlere benziyor” ifadelerine yer verdi.

Bank of America’dan yatırımcılara ‘dipten al’ tavsiyesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin Cuma günü yaptığı açıklamada Ukrayna ile Kremlin arasındaki konuşmalar sırasında “bazı pozitif değişimlerin” olduğunu açıkladı. Bu arada Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Ukrayna’nın Rusya ile savaşında “stratejik dönüm noktasına” ulaştığını açıkladı.

Borsalardaki yükseliş enerji fiyatlarındaki artışa rağmen gerçekleşti. Batı Teksas ABD ham petrolü varil fiyatı %1,50 yükselişle 107,61 dolardan işlem görüyor. Brent petrolse varil fiyatıysa %1,61 yükselişle 111,09 dolardan değerleniyor.

Ukrayna’daki duruma ilişkin gerginliğinse artmaya devam ediyor. Bloomberg International’da yer alan bir habere göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Rusya'nın tercih edilen ticaret ortağı statüsüne son vermesi bekleniyor. Ayrıca ABD Kongresi, 14 milyar dolarlık Ukrayna yardımını içeren bir finansman tasarısını kabul etti.

Yatırımcılarsa Perşembe günü açıklanan ABD enflasyon rakamlarından daha fazla endişelenmiş gibi görünüyorlar. ABD’de Şubat ayı tüketici fiyat endeksi yıllık bazda %7,9’lul yükselişle Ocak 1982’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CNBC'ye verdiği demeçte, fiyat artışlarının ABD'de bir yıl daha hayatın bir gerçeği olmasını beklediğini söyleyerek enflasyon cephesinde çok az teselli sundu.

BlackRock'tan 17 milyar dolarlık zarar açıklaması

 

SEC Çin hisseleri için geri sayımı başlattı

 

Putin: Görüşmelerde pozitif değişiklikler var

 

Yatırımcılar resesyon ihtimalini yok saymamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)