E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
03 Mart 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri enerji ve tahvil piyasalarının bir nebze sakinleşmesinin ardından yeni güne yükselişle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar enerji fiyatlarının ve tahvil piyasasının yavaşlamasını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,69 artışla 34.125,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 artışla 4.409,55 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 yükselişle 13.777,85 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,155 yükselişle %1,893 seviyesinde değerleniyor.

ABD Batı Teksas vadeli petrol fiyatlarının varil başına 110 doların aşağısına gerilemesinin ardından enerji hisselerindeki ralli durakladı. 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirileri ise bir önceki seansta 2020’den bu yana en hızlı bir günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yeni günde de yükselişini sürdürdü.

Wall Street endeksleri haftaya oldukça volatilitesi yüksek bir hafta geçiriyor. Endekslerde günden güne sert yükselişler ve düşüşler dikkat çekiyor. Citi Stratejisti Robert Buckland konuyla ilgili müşterileriyle paylaştığı bir notta, “Ukrayna'daki zorlu olaylara rağmen, küresel hisse senetleri oldukça sağlam. Kayıplar doğrudan Rusya’yla ilişkisi olan hisselere ve finans hisselerine yoğunlaşmış durumda. Hala dipleri satın almak istiyoruz ve küresel hisse senetlerinin önceki jeopolitik krizlerden sonra %10-20 oranında yükseldiğini hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ancak aksi görüşteki yatırımcılar piyasanın ABD Merkez Bankası’ndan beklenen kur artışı ve sıkılaştırma politikaları nedeniyle yeni bir engelle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıyorlar.

Cambridge Üniversitesi Finans Profesörü ve Allianz’ın Baş Ekonomisti Mohamed El-Erian CNBC’deki açıklamasında, “Piyasalar sağlam duruyor. Peki bu ne kadar sürecek. FED’in bu aydan itibaren likidite enjekte etmemesi nedeniyle her geçen an daha da yavaşlayacak. Bu sebeple birbiri ardına gelen şokların üstesinden gelmemizi saylayan güçlü tekniklerin bu yıl çok daha zayıf olmasını bekliyorum. Bu çok daha volatilitesi yüksek piyasaların görüleceği ve aynı zamanda da piyasaların üzerinde çok daha baskı olacağı anlamına gelir” görüşlerine yer verdi.

Piyasalar, çatışmaların ikinci haftasına girdiği Ukrayna'da durumu izlemeye devam ediyor. Ukraynalılar başkent Kiev'in savunmasını güçlendirmeyi sürdürürken, Maripol ve Harkiv de Rusya’nın ağır bombardımanı altında kaldı.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü Kıdemli Küresel Borsa Stratejisti Scott Wren gündemin piyasalarla ilişkisiyle ilgili açıklamasında, “Ukrayna'da sahadaki durum çok değişken. Piyasalarındaki nihai dibin nerede olabileceğini bilmiyoruz, ancak ABD ekonomisinin bu yıl ortalamanın üzerinde bir büyüme sağlayacağına inanmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street yatırımcıları geçtiğimiz gün FED Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. Powell’ın dünkü açıklamasıyla birlikte 50 baz puanlık faiz artışı olasılığı tamamen ortadan kalktı. Powell açıklamasında agresif faiz politikasına ilişkin kapıyı aralık bırakmasına karşın FED’in Rusya gündemini de dikkatle takip ettiğini açıkladı.

ABD'de işsizlik başvuruları dip yaptı

 

Dolar yükselişini sürdürüyor

 

Jim Cramer borsalarda ralli bekliyor

 

Goldman Sachs: Avrupa borsaları savaşa rağmen yükselebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)