E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Ocak 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar dünkü FED toplantısının yanı sıra ABD ekonomisinin dördüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde büyümesini değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD ekonomisinin beklenenden yüksek büyüme performansını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,68 artışla 34.741,90 puanda, S&P 500 Endeksi %1,73 artışla 4.425,13 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,56 yükselişle 13.753,76 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0635 düşüşle %1,806 seviyesinde değerleniyor.

ABD Ekonomik Analiz Bürosu'nun Perşembe günü bildirdiği verilere göre, ABD dördüncü çeyrek (Q4) gayrisafi yurt içi hasılası (GSYH) bir önceki yıla göre %6,9 oranında arttı. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistlerse, ekonominin 2021'in son üç ayında yıllık bazda %5,5'lik bir hızla büyümesini bekliyordu.

CNBC’nin haberine göre Glenmede Yatırım Stratejisi Başkan Yardımcısı Mike Reynolds konuyla ilgili paylaştığı bir notta, "Q4 GSYH raporu, son zamanlarda zayıflayan ekonomik veri serisinde hoş bir sürpriz oldu" dedi.

Ünlü hedge fonu yatırımcısı Bill Ackman’ın fon şirketi Pershing Square’in Netflix’in 3,1 milyon adet hissesini satın aldığı açıklandı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre haberin yayılmasının ardından Netflix hisseleri %6,64 yükselişle işlem görüyor. Endekslerdeki kaybedenlerse beklenenden daha iyi bilanço açıklamasına karşın Intel ve Tesla hisseleri oldu. İki şirket bilanço açıklamalarının ertesi gününde sırasıyla %7,72 ve %5,74 oranında değer kaybetti.

Yatırımcılar, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 2018'in sonlarından bu yana ilk faiz artışının Mart ayında geleceğine ilişkin güçlü mesajları sindirmeye devam etti. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü piyasaları sarsarak, merkez bankasının istihdamı olumsuz etkilemeden faiz oranlarını yükseltmek için "oldukça fazla alana" sahip olduğunu söyledi.

Sevens Report’un Kurucusu Tom Essaye konuyla ilgili yorumlarında, "Dünkü FOMC kararı ve Powell'ın basın toplantısı piyasalar için hem olumlu hem de olumsuzdu, ancak sonunda, çoğunlukla bildiklerimizi pekiştirdi: FED oranları yükseltme konusunda ciddi, bu da piyasaları volatil tutacaktır," ifadelerine yer verdi.

 

ABD beklentilerin üzerinde büyüdü

 

FED faiz artışları tüketicileri nasıl etkiler?

 

El-Erian: FED gerekeni yapamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)