E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
26 Ocak 2022 - 18:10 borsagundem.com

FED kararını bekleyen ABD borsaları teknoloji devi Microsoft’tan gelen güçlü bilançoyla birlikte yeni güne yükselişle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına Microsoft’tan gelen güçlü bilanço rakamlarıyla birlikte yükselişle başladı. Yatırımcılar gün içerisinde ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelecek para politikası açıklamasını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,13 artışla 34.686,35 puanda, S&P 500 Endeksi %1,53 artışla 4.423,32 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,96 yükselişle 13.804,15 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0081 yükselişle %1,784 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri teknoloji devi Microsoft’tan gelen güçlü bilançolarla birlikte toparlandı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre beklentileri aşan bilanço paylaşımının ardından Microsoft hisseleri yeni günde %5’lik yükselişle işlem görüyor.

Microsoft’un başlattığı yükseliş dalgası diğer teknoloji hisselerine de sirayet etti. Apple, Amazon, Netflix ve Nvidia gibi teknoloji devleri yeni güne yükselişle başladı. Kapanış zilinin ardından bilanço açıklaması beklenen Tesla’nın hisseleri ise %3,4 oranında yükseliyor.

İki gün süren para politikası toplantısının ardından FED Başkanı Jerome Powell’ın Türkiye saatiyle saat 22:00’de basın toplantısı için kameraların karşısına geçmesi bekleniyor. FED’in yılın bu ilk faiz toplantısında herhangi bir politika değişikliğine gitmesi öngörülmüyor. Ancak yatırımcılar FED’in bu yıl yapılacak faiz artırımları konusunda ipuçları toplamak için FED Başkanı’nın açıklamalarını dikkatle takip ediyor.

ABD borsalarında son haftalarda volatilitenin fazlasıyla yüksek olduğu dikkat çekiyor. Ancak CNBC’nin haberine göre piyasa stratejistleri yüksek volatilitenin FED’i en az dört kur artışı kararından caydıramayacağını belirtiyor.

Charles Schwab Baş Yatırım Stratejisti Liz Ann Sonders konuyla ilgili paylaştığı bir notta, son günlerde piyasalardaki görülen zayıflığın ve yüksek volatilitenin FED’in piyasa anlatısını değiştireceğini varsaymak için henüz çok erken olduğunu söyledi. Dev varlık yönetimi firması BlackRock’ın Genel Müdürü Rick Rieder ise borsaların ‘sıkılaştırma rejiminde’ olduğuna dikkat çekerek, “Faiz oranları daha da yükseldiği bir trende girecek. Volatilite daha yüksek olacak” öngörüsünde bulundu.

ABD'de mal ticaret açığı rekor kırdı

 

Borsalardaki meşhur kriz göstergesi ne kadar geçerli?

 

FED yatırımcıları ateşe attı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)