E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
19 Ocak 2022 - 18:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Salı günkü satış dalgasının ardından yeni güne yükselişle başladı. ABD hisseleri geçtiğimiz gün hayal kırıklığı yaratan bilanço paylaşımları ve yükselen tahvil getirileri nedeniyle satış dalgasına maruz kalmıştı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün gerçekleşen satış dalgasının ardından hafta ortasına toparlanma hedefiyle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,18 artışla 36.431,21 puanda, S&P 500 Endeksi %0,46 artışla 4.598,34 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,60 yükselişle 15.593,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0213 düşüşle %1,855 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarının en büyük endeksleri dört gün süren düşüşlerin ardından yükselişe geçti. Hisse senetleri güçlü şirket bilançolarıyla desteklendi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre gün içerisinde açıklanan Bank of America bilanço sonuçlarıyla analistlerin beklentilerini geride bıraktı. Banka pandemi sürecinde kredi kaybı için ayırdığı varlıklarını serbest bırakarak bilançosunu destekledi. BoA hisseleri bilanço açıklamasının ardından güne %2,44’lük yükselişle başladı. Hisseler geçtiğimiz gün %3,4 oranında düşüş göstermişti.

Morgan Stanley de bankanın dördüncü çeyrek kârını tahminlerin üzerine çıkarmasının ardından güne %2,67’lik yükselişle başladı. Bankanın bilançosunda hisse senedi ticaretinden elde edilen %13’lük yükseliş de dikkat çekti. Bu arada geçtiğimiz gün bilanço paylaşımının ardından %8 oranında düşen Goldman Sachs hisseleri yeni günde %0,40’lık düşüşle işlem görüyor.

Microsoft’un oyun şirketi Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın aldığını açıklamasının ardından Sony hisseleri geçtiğimiz günü %4,7’lik düşüşle bitirmişti. Sony hisselerindeki düşüş firmanın oyun konsolu PlayStation ile Microsoft’un oyun konsolu Xbox arasındaki rekabette Microsoft’un öne geçtiği algısıyla gerçekleşmişti. Sony hisselerindeki düşüş bugün de devam etti. Japon teknoloji devinin hisse senetleri %2,93’lük düşüşle işlem görüyor.

ABD borsaları geçtiğimiz gün Goldman Sachs’ın bilançosunda belirtilen yüksek operasyon maliyetleri ve yükselen tahvil getirileri sebebiyle düşüş ivmesini hızlandırmıştı. Wall Street hisse senetleri Çarşamba günü ABD hazinesi tahvil getirilerinin bir miktar düşmesiyle yeniden yükselişe geçti. Tahvil faizlerindeki yükseliş yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın agresif sıkılaştırma hamlelerine karşı hazırlandığını gösteriyor.

LPL Financial’dan Ryan Detrick CNBC’de konuyla ilgili açıklamasında, “2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %1 sınırını geçmesi tahvil piyasasının FED’in daha agresif faiz artırımı yapacağını onaylaması anlamına geliyor. Tüm bunlara ham petrolün varli başına 85 dolar seviyesiyle flört etmesini ve inatçı bir şekilde yüksek kalan enflasyonu ekleyin. Sonunda risksiz ticarete geçiş için mükemmel bir kokteyl elde edersiniz” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs’da bilanço krizinin perde arkası

 

Yatırımcılar borsalardaki çöküşlerden nasıl korunabilir?

 

Wall Street borsalarını bekleyen asıl tehdit

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)