E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Ocak 2022 - 18:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri 10 yılın zirvesindeki ÜFE verilerinin açıklanmasının ardından yükselişini sürdürdü. ABD borsaları yılın ilk haftasındaki kötü performansın ardından toparlanmayı sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları zorlu başlayan 2022 yılının ilk haftasının ardından Perşembe gününe kayıplarını telafi etmeyi sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,26 artışla 36.386,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 artışla 4.736,84 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,35 yükselişle 15.242,16 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0122 düşüşle %1,734 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları yeni günde ABD enflasyon rakamlarındaki rekor yükselişi değerlendiriyor. Enflasyon her ne kadar rekor seviyelere ulaşmış olsa da analistler bu rakamların korktukları kadar yüksek olmadığını belirtiyor. Aralık ayı üretici fiyatları endeksi aylık bazda %0,2 oranında yükseldi. Dow Jones’un yaptığı ankete göre ekonomistlerse %0,4 oranında bir artış bekliyordu. Ancak, yıllık bazda %9,7’lik artışı gösteren ÜFE rakamları 2010 yılından bu yana kayıtlara geçen en yüksek üretici fiyatları enflasyonunu gösteriyor.

ABD borsaları geçtiğimiz gün de tüketici enflasyon rakamlarını mercek altına almıştı. Yıllık bazda yüzde 7’lik TÜFE artışını gösteren rakamlar ABD’de 1982 yılından bu yana görülen en yüksek tüketici enflasyonunu işaret ediyordu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu raporlar da beklentilerle aynı yönde ilerlemiş ve piyasalara olumlu yansımıştı.

Enflasyon rakamlarının açıklandığı haftada hisse senetlerinin değer kazandığı ve faiz oranlarının nispeten düşüşe geçtiği dikkat çekti. Geçen hafta FED tutanakları nedeniyle sert düşüşlere maruz kalan ABD borsaları yaralarını sarmaya devam ediyor.

CNBC’nin haberine göre UBS Baş Stratejisti Brian Rose ekibiyle birlikte hazırladığı bir yatırımcı notunda, “ABD'de 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin önümüzdeki aylarda mevcut %1,73 seviyesinden %2 civarına geçmesini bekliyoruz. Yatırımcıların bu süreçte FED’in daha şahin duruşunu ve daha da yükselecek enflasyon verilerini sindirmesini bekliyoruz. Bununla birlikte, tahvil getirilerinde hisse senetleri rallisini tehlikeye atacak keskin bir artış öngörmüyoruz. Yıllık enflasyonun ilk çeyrekte zirve yapması ve yıl içinde geri çekilmesi muhtemeldir” açıklamasına yer verdi.

S&P’den Biden’a enflasyon uyarısı

 

‘Her şeyin rallisi’ sona mı eriyor?

 

40 yılın zirvesine rağmen piyasalar rahat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz13 Ocak 2022 21:38

    Bence bir yirmi yıl daha görev yapsın. Ondan iyisinimi bulacağız. Devleti biliyor, halk onu seviyor, ülkeyi yeniden inşaa etti, hukuka saygılı, milli ve manevi değerler onda toplanmış, dürüst, çalışkan, akıllı, ülkesini karşılıksız seviyor ve daha bir çok meziyet onda toplanmış.