E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
06 Ocak 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar geçtiğimiz gün FED tutanakları sonrası borsalardaki düşüşlerin ardından kayıplarını telafi etmeye çalışıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasında gelen düşüşlerin ardından yeni güne toparlanma hedefiyle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,06 artışla 36.429,61 puanda, S&P 500 Endeksi %0,33 artışla 4.716,09 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,38 yükselişle 15.156,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0283 yükselişle %1,734 seviyesinde değerleniyor.

Geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası’nın (FED) Aralık ayı para politikası toplantısı tutanakları nedeniyle yılın ilk düşüşünü gerçekleştiren Wall Street yatırımcıları yeni günde kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. FED tutanakları para politikasında sıkılaşmanın piyasaların beklediğinden daha hızlı gerçekleşeceği izlenimini veriyordu.

Perşembe gününde ham petrol fiyatlarında görülen %3,4 oranındaki artış enerji şirketleri hisselerinde yükselişe yol açtı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açılışta Marathon Oil hisseleri %4,1 , Occidental Petroleum hisseleri %3,6 ve ExxonMobil hisseleri %1,9 oranında değer kazandı.

Kura duyarlı hisse senetleri de FED’in Aralık toplantısı tutanakları sonrasında yükselişe geçti. Zira FED tutanaklarında merkez bankasının beklenenden daha hızlı bir faiz artışının yanında FED’in bilançosunu toparlamak önlem almaya hazırlandığı da görülüyor. Geçen yılı %1,51 getiri oranıyla bitiren 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri FED tutanakları sonrası %1,73 seviyesinde işlem görüyor.

Tahvil faizlerindeki artışın ardından banka hisselerinde de yükselişler gözlemleniyor. Açılışta Bank of America hisseleri %1,35, Citigroup hisseleri %2 ve Wells Fargo hisseleri %1,47 oranında yükselişle yeni güne başladı.

Charles Schwab’ın Sabit Gelir Başkanı Kathy Jones CNBC’deki açıklamasında, “Eğer bir likidite dalgasıyla yukarıya doğru ilerliyorsanız ve bu likidite ortadan kalkmaya başlarsa reaksiyon görmenizin çok büyük bir sürpriz olacağını düşünüyorum. Bu yıl, son derece rahat para politikaları ve maliye politikalarından daha az rahat daha az geniş parasal ve maliye politikasına geçiş yapacağımız yıldı. Bu durumun faiz oranlarının çok düşük olduğu dönemde yükselen riskli varlıklar üzerinde bir miktar etkisi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

ABD'de dış ticaret açığı geçen yıl kasımda arttı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

Teknoloji hisselerinde rekor düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)