E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
04 Ocak 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Salı gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Omikron varyantının küresel ekonomik büyümeye etki yaratmayacağı öngörüsüyle borsalara ilişkin iyimserliklerini koruyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları 2022’nin ikinci işlem gününe de yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,58 artışla 36.797,19 puanda, S&P 500 Endeksi %0,42 artışla 4.816,77 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,04 yükselişle 15.838,45 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0351 yükselişle %1,667 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları yeni yılın ilk haftasında ekonominin Kovid vakalarındaki son dalgalanmaların üstesinden gelebileceği ve güçlü bir 2021 yılının ardından ivme kazanabileceği inancıyla yatırımlarını güçlendiriyor. ABD’de Pazartesi günü 1 milyonun üzerinde Omikron vakası bildirilmesine karşın enerji ve ekonomik toparlanma hisseleri açılışta yüksek getiri sağlayan sektörler arasında yer aldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre kurvaziyer gemi şirketleri Carnival ve Norwegian Cruise hisseleri sırasıyla %2,24 ve %0,95 oranında değer kazandı. Yükseliş gösteren yeniden açılma ekonomisi hisseleri arasında havayolu şirketleri de bulunuyor. American Airlines ve United Airlines hisseleri sırasıyla %1,84 ve %1,74 yükselişle işlem görüyor.

CNBC’nin haberine göre JPMorgan Hisse senedi Stratejisti Mislav Matejka liderliğinde hazırlanan banka raporunda, “Şimdiye kadar gerçekleşen güçlü ralliye rağmen hisse senetleri için daha fazla avantaj olduğuna inanıyoruz. Yeni varyant daha öncekilere göre hafif olduğunu kanıtlıyor” açıklamasına yer verildi.

Banka raporunda, “Bilançolardaki kazanımların artmaya devam edeceğini öngörmeyi sürdürüyoruz ve 2022 yılı için ortalama tahminlerin çok düşük kalacağına inanıyoruz” denildi

Geçtiğimiz gün 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket unvanını yakalayan teknoloji devi Apple yeni güne de hisselerinde görülen %0,28 oranında yükselişle başladı.

ABD tahvil getirileri Omikron varyantının küresel ekonomik büyümeyi daha az etkileyeceğine dair kanıtların artmasıyla yükselişini sürdürdü. Pazartesi gününden itibaren yükselişe geçen ABD tahvilleri banka hisselerinin de değer kazanmasında etkili oldu. JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America ve diğer bankacılık hisseleri yaklaşık %2 oranında yükseliş gösterdi. Wells Fargo hisseleri ise yeni güne %2,98 oranında yükselişle başladı.

ABD borsaları Pazartesi günü teknoloji hisseleri liderliğinde günü pozitif tamamlamıştı. Dow Jones Endeksi 246 puan yükselişle yılın ilk işlem gününü sonlandırırken S&P 500 Endeksi ise %0,6’lık yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Borsalarda 2021 partisi devam ediyor

 

2 ünlü borsa kâhininden 2022 öngörüleri

Ethereum’u 2022’de neler bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)