E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
03 Ocak 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni yıla otomotiv hisselerinin yükselişiyle başladı. Yatırımcılar yeni yılda enflasyon gündemine, parasal politikalara ve pandeminin gidişatına odaklanacak.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni yılın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 artışla 36.469,22 puanda, S&P 500 Endeksi %0,50 artışla 4.790,18 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,81 yükselişle 15.771,47 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0823 yükselişle %1,596 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları korona virüs vakalarındaki artışlara karşın ekonominin bu sorunun üstesinden gelebileceğine umut bağlıyor. Yatırımcılar ABD’deki otomobil şirketlerindeki gelişmelere odaklanmış durumda.

CNBC’nin haberine göre Bank of America gün içerisinde paylaştığı piyasa notunda borsaların yeni yılın ilk günlerine yükselişle girmeye eğilimli olduğunu belirtti. Banka notuna göre bu eğilimin sebebi yatırımcıların yeni yılın ilk işlem gününde borsalara yeni yatırım girişlerinde bulunması. Banka istatistiklerine göre S&P 500 Endeksi son 13 yıldır 11 kez yılın ilk haftasında yükseliş gösterdi. Endeksin ortalama yükseliş oranı ise %1,6 seviyesinde.

Pazartesi günü borsalarda erken momentum sağlan hisse elektrikli otomobil şirketi Tesla oldu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre dördüncü çeyrekte tedarik krizine rağmen 308.600 teslimat gerçekleştiren Tesla beklentileri de geride bıraktı. Tesla hisseleri %8,09 oranında yükselişle işlem görüyor.

Tesla’yla birlikte diğer büyük otomotiv şirketlerinin hisselerinde de yükselişler görülüyor. Ford Motor ve General Motors hisseleri sırasıyla %2,09 ve %2,54 oranında yükselişle güne başladı.

Ekonominin yeniden açılmasına odaklanan hisse senetleri de pozitif yönde ilerliyor. ABD borsalarında işlem gören havayolu şirketleri ve kurvaziyer gemi şirketleri güne yaklaşık %3’lük yükselişlerle başladı. Kumarhane hisseleri Las Vegas Sands ve Wynn Resorts gibi hisseler de yeni yılın ilk işlem gününde değer kazandı.

ABD borsaları 2021 yılını güçlü bir konumda sonlandırdı. S&P 500 Endeksi yıl boyunca yaklaşık %27 oranında getiri sağladı. Dow Jones ve Nasdaq Endeksleri de yılı ortalamanın üzerinde bir performansla bitirdi. Hisse senetleri Cuma günü düşüşe geçmiş olsa da S&P 500 ve Dow Jones endeksleri yılın son haftasını pozitif kapattı.

Yeni yılın ilk günleri Kovid-19 pandemisinin belirsizliği gölgesinde başladı. Omikron varyantının yayılması tatil döneminde binlerce uçuşun iptal edilmesine yol açtı ve birçok işletme ve okul bir süreliğine faaliyetlerine ara verdi. Ayrıca bazı büyük Wall Street bankaları da çalışanlarına Ocak ayının ilk haftalarında personelinden evden çalışmalarını talep etti.

2022 yılında ekonominin en önemli konularının enflasyonun ve parasal politikalar olması bekleniyor. Uzmanlar ABD Merkez Bankası’nın birden fazla faiz artırımının ABD’de Kasım ayı itibariyle 40 yılın en yüksek seviyesine tırmanan tüketici fiyatlarındaki ivmeyi yavaşlatacağını öngörüyor.

2022’ye damgasını vuracak 10 ekonomi trendi

 

Borsalarda yükseliş 2022’de de devam eder mi?

 

2022 borsalarda normale dönüş yılı olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)