E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
01 Aralık 2021 - 17:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün gerçekleşen satış dalgasının ardından yaralarını sarıyor. Endeksler enerji ve ilaç şirketleri önderliğinde yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,66 artışla 34.710,64 puanda, S&P 500 Endeksi %1,01 artışla 4.613,28 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,14 yükselişle 15.715,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0307 yükselişle %1,481 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri büyük enerji şirketleri ve ilaç şirketleri gibi ekonomik toparlanmadan faydalanan hisse senetlerinin yükselişiyle birlikte önceki gün gerçekleşen satış dalgasının yaralarını sarıyor. ABD borsaları Salı günü Omikron varyantı ve ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikasından beklenenden daha erken çıkabileceğine ilişkin beklentilerin ardından %1,5’in üzerinde düşüşlerle kapanmıştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi’nde açılışta en çok dikkat çeken hisselerden birisi korona virüs ilacı ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden onay alan Merck hisseleri oldu. Vadeli piyasalarda %4’e yakın yükselen ilaç şirketinin hisseleri %1,72 yükselişle işlem görüyor. ABD Batı Teksas petrollerinin %4’ün üzerinde yükselerek varil başına 69 dolar yaklaşmasının ardından enerji şirketlerinin hisselerinde de yükseliş gözlemlendi. Occidental Petroleum hisseleri %2,23, Exxon Mobil hisseleri %2,14 yükselişle yeni güne başladı.

Ekonomik toparlanmayla ilişki hisselerde de yükseliş gözlemleniyor. Kurvaziyer gemi şirketi Carnival hisseleri %1,19, otel zinciri Wynn Resorts hisseleri %0,27 ve Hilton Worldwide hisseleri %1,24 yükselişle işlem görüyor.

Wall Street’in başat endeksleri geçtiğimiz gün önemli bir satış dalgasına barız kalmıştı. Dow Jones Endeksi 650 puan düşüş göstermiş, S&P 500 Endeksi %1,9 ve Nasdaq Endeksi %1,6 oranında ekside kapanmıştı. Düşük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000 Enreksi ise %1,9 oranında düşüş göstererek ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetlerinin geri çekildiğini göstermişti.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları firması Wolfe Research’ün Stratejisti Chris Senyek müşterileriyle paylaştığı notunda, “Bizim düşüncemiz, son satışların daha uzun vadeli bir satın alma fırsatı olduğu yönündedir. Ancak, potansiyel bir büyük geri çekilmeden kaçınmak isteyen yatırımcılar bazı potansiyelden vazgeçerken FED’in 15 Aralık’taki toplantısını bekleyebilir” ifadelerine yer verdi.

 

ABD borsaları yüzde 15 geri çekilebilir

 

Ethereum tarihi zirveyi zorluyor

 

Jim Cramer: Hisse satışına geçmek için artık çok geç

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)