E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
25 Ekim 2021 - 16:54 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya yükselişle başladı. Yatırımcılar dev teknoloji hisselerinin hafta içerisinde yapacağı bilanço paylaşımlarını bekliyor



BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 artışla 35.700,48 puanda, S&P 500 Endeksi %0,03 artışla 4.546,49 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,11 yükselişle 15.107,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0105 düşüşle %1,626 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri güçlü bilançolarla birlikte gelen kazançlı bir haftanın ardından yeni haftaya başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Dow Jones Endeksi geçtiğimiz haftayı %1’in üzerinde yükselişle rekor seviyede kapattı. S&P 500 Endeksi ise %1,7 yükseliş yakalayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve üç hafta üst üste yükseliş kaydetti.

Borsa araştırmaları şirketi Refinitiv’in verilerine göre S&P 500 Endeksi’ndeki 117 şirket bilanço paylaşırken bu şirketlerin %84’ü beklentileri aştı. S&P 500 şirketlerinin üçüncü çeyrekte kârını %35 oranında büyütmesi bekleniyor.

Yatırım danışmanlığı firması Commonwealth Financial Network’ün Küresel Yatırım Stratejisti Anu Gaggar konuyla ilgili açıklamasında, “Artan bilanço gelgitleri borsalardaki bütün tekneleri kaldırıyor ve boğa piyasasının ateşine yakıt ekliyor. 3. çeyrek bilanço sezonu tedarik sıkıntısı ve işgücü kıtlığı endişelerine rağmen güçlü bir başlangıç yaptı” ifadelerine yer verdi.

Facebook, Alphabet, Microsoft, Amazon ve Apple gibi ABD’nin en büyük teknoloji şirketlerinden bazıları bu hafta içerisinde bilanço paylaşımında bulunacak. Dow Jones Endeksi’nde ise bu hafta Caterpillar, Coca-Cola, Boeing ve McDonald’s gibi dev şirketlerin bilançoları bekleniyor.

Perakende yatırımcılar Trump’la kazandı

 

Biden'a destek 4 ayda eridi!

Altının kilogramı 557 bin liraya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)